„Форбс“: Откриха причината за провала на украинската контраофанзива

Свят

Промяната на отбранителната линия от страна на Русия беше една от основните причини за провала на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна. 

 

До този извод стигна колумнистът на Forbes Дейвид Акс. Според него украинското военно ръководство не е могло да очаква, че сблъсъците ще се водят в обширни и плътни минни полета. Разчистването им със стандартна техника беше невъзможно, отбеляза колумнистът, пишат чужди агенции.

„Руското военно командване направи важна корекция в отбранителната си доктрина, която оказа незабавно и дълбоко въздействие върху напредването на украинските войски“, заключи той.

По-рано стана известно, че минираните от съветските войници полета, останали от Втората световна война, създават много проблеми на военнослужещите от Въоръжените сили на Украйна. Това признаха самите украински военни пред чужди медии. Освен това те пишат, че на линията на съприкосновение близо до град Соледар, разположен в ДНР, има много тела на загинали украински войници. Но въпреки това командването на въоръжените сили на Украйна изпраща нови бойци там, за да щурмуват позициите на въоръжените сили на РФ.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *