„Форбс“ се уплаши от новата руска ракета „Изделие 305“! Ето защо е страшна

Свят

На фронта в Украйна са се появили обновените ударно-разузнавателни хеликоптери Ka-52M „Алигатор“ с възможност за изстрелване на усъвършенстваните ракети „Изделие 305“.

 

Новият руски въздушен боеприпас представлява сериозна заплаха за Въоръжените сили на Украйна, съобщава Forbes.

По-специално, според журналистите на списанието, реактивният снаряд е способен да изпълнява високоефективни мисии на голямо разстояние от мястото на изстрелване.

В допълнение към стандартната лазерна система за насочване, бойната глава на ракетата може, в зависимост от ситуацията, да използва термовизионна камера в плътна „хибридизация“ със спътникови сигнали.

Пример за такова използване от Forbes наричат изстрелването по цел извън линията на видимост, когато ракета се движи към открит обект по предварително въведени координати, а в последния участък от траекторията се включва термовизионна камера за окончателна идентификация и унищожаване.

„Изделия 305“ принадлежи към класа на управляемите ракети въздух-земя, поради високата си скорост, която настига всяка земна цел. Максималният радиус на изстрелване на „Изделия 305“ е 14 км.

В бъдеще освен хеликоптерите Ка-52М и Ми-35 с тези ракети ще бъдат въоръжени и руските щурмови дронове, може би дори спътникът на Су-57 – тежкият дрон С-70 „Ловец“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *