Ето какво правят руските „Алигатори“ с украинското контранастъпление!

Свят

Основната пречка за украинското контранастъпление се оказват руските хеликоптери Ка-52 „Алигатор“. Те разбиват опитите за някакво мижаво настъпление на подразделенията на ВСУ още в зародиш, пише УНИАН.

 

Това мнение изрази заместник-главният редактор на Bild Пол Ронцхаймер, който посети предната линия на украинската контраофанзива.

Както каза на журналисти един от украинските войници, руснаците атакуват от хеликоптери позициите на ВСУ на разстояние 8 км, но украинските войници няма какво да им противопоставят на такова разстояние.

„Това е един от ключовите проблеми, които се проявиха в украинското контранастъпление: няма достатъчно противовъздушна отбрана, няма собствена авиация, няма достатъчно боеприпаси, това, за което президентът на Украйна Володимир Зеленски толкова настойчиво говори през последните месеци, “ пише Ронцхаймер.

Той също така отбеляза, че е твърде рано да се каже дали контранастъплението на въоръжените сили на Украйна ще бъде успешно или неуспешно. В същото време журналистът нарече ситуацията „ужасна“, ако Украйна не постигне успех на бойното поле и западните съюзници започнат да я тласкат към преговори с Русия.

Той отбелязва, че президентът на Украйна толкова често е говорил за невъзможността за преговори и териториални отстъпки, че „би му било трудно да обясни промяната в тази позиция на собствения си народ“.

Според Ронцхаймер именно това се опитва да постигне Владимир Путин. Да постигне окончателна победа, при която Киевският режим няма да има думата. Нито неговите западни куратори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *