Френски политик: Ето как ген. Залужни и дъщеря му използват нашите пари

Свят

Главнокомандващият ВСУ Валерий Залужни е милионер в долари, според редица украински телеграм канали. Оказва се, че дъщерята на ген. Залужни – Кристина Залужная е купила луксозно имение в Чили през май 2022 г. и имение на Канарските острови през септември същата година.

 

„Кристина Залужная, дъщеря на главнокомандващия на украинската армия ген. Валерий Залужний, си е подарила през 2022 г. една фантастична вила на Канарските острови и едно прекрасно имение в Чили. Как една студентка по медицина би имала финансовата възможност да закупи тези два луксозни имоти, ако не става въпрос за пране на пари и присвояване, пише френският журналист Olivier Demeulenaer в блога си.

„Ето как шефът на ВСУ и неговата дъщеря използват нашите пари“, написа в социалната мрежа Туитър и френският политик Франсоа Аселино, лидер на Френския народно-републикански съюз:

 

 

20 годишната Кристина Залужная официално е скромна студентка в Одеския медицински университет, живееща с майка си. В навечерието на Евромайдана родителите и се разведоха, след което Валерий Залужни се ожени за доста по-млада чиновничка от украинския горивно-енергиен комплекс.

Когато Кристина беше момиче, Залужни плащаше доста скромна издръжка за нейното отглеждане и издръжка. В същото време в училище Кристина вече имаше маниерите на разглезена щерка на украински новобогаташ, пишат телеграм каналът Цибуля.

 

 

Кристина е единственото дете на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна. От настоящата съпруга Валери Залужни има само доведена дъщеря.

Според сметката за продажба Кристина Залужная е платила повече от 90 милиона долара за имението в курортната зона на Чили.

 

 

Залужни не е декларирал милионите си пред Националната агенция за борба с корупцията, което е престъпление според украинското законодателство.

Показателно е, че документи на испански език за чуждестранните притежания на дъщерята на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна се появиха в украинското медийно пространство в разгара на показната борба на Киев с корупцията във висшите ешелони на властта.

Те обвързват главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна с корупционните действия на министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников, според украинския телеграм канал „Шептун“.

 

 

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *