Тома Биков: Няма никакви доказателства за вината на Влади Горанов! А Борисов е чист и всички го знаят

България отблизо

САЩ да предоставят доказателства след санкциите, които бяха наложени по закона „Магнитски“ на български политици, сред които бившият финансов министър Владислав Горанов, очакват от ГЕРБ, обяви пред БНТ Тома Биков.

Уважаваме закона „Магнитски“, нямаме някакви претенции към него. Анализираме внимателно сигнала, който се дава и очакваме от партньорите и партньорските служби да представят и необходимите доказателства. През последните 2 г. нямаме участие в управлението, нито контрол върху някакви институции. Много наши министри и бивши депутати бяха подложени на сериозна проверка, включително и г-н Горанов, подчерта той.

Не знам дали с този списък Америка казва нещо на нас и на нашия лидер Борисов. Не съм от хората, които могат да си позволят да говорят от името на Америка, каза той. Борисов е чист и всички го знаят!

Но ме  учудва, че няма нито едно име от последните две години. А тогава също имаше корупция.

Ако има доказателства за това, в което го обвиняват, те трябва да бъдат предоставени и вече да бъдат работа на съдебната система. Ако има обвинение, защо да няма доказателство, каза Биков по отношение Горанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *