ФСБ разкри украинска група, готвела атентати в Крим

България отблизо

Руската служба за сигурност, ФСБ, съобщи, че е разкрила разузнавателна група от украинското разузнаване, за която се твърди, че е планирала терористични атаки в анексирания Крим.

„Федералната служба за сигурност на Русия разкри агентурна група на украинските спецслужби в град Севастопол, създадена за извършване на диверсии и терористични актове срещу военнослужещи от руския Черноморски флот, както и спрямо обекти на военната, транспортната и енергийната инфраструктура в региона“, цитира Интерфакс доклада на ФСБ.

Задържани са петима агенти на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна и Службата за сигурност на Украйна, вербувани от украинските специални служби на територията на Запорожка област, частично окупирана от руските войски.

Образувано е наказателно дело по членове 205 и 275 от Наказетлния кодекс на Руската федерация. Двата члена съответно са за терористичен акт и за държавна измяна.

ФСБ съобщава още, че групата се е снабдявала с взривни устройства и средства за поразяване от територията на Украйна с пощенски и автобусен транспорт и в тайници. Открити са три такива тайника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *