Харизанов: ГЕРБ ще бъдат първа политическа сила, другите партии ще молят премиера за коалиция!

България отблизо

Единственото сигурно нещо към момента е, че ГЕРБ ще е първа политическа сила, всичко останало тъне в мъгла“.

„Въпросът е, какво следва от това, че ГЕРБ е първа политическа сила и какво ще се случи след изборите. На мен ми е по-интересен 5 април. На 4 април не се очакват кой знае какви изненади“.

Това заяви в интервю за БГНЕС Георги Харизанов, политически анализатор и изпълнителен директор на телевизия „Европа“.

В момента се намираме в ситуация, в която всички са срещу ГЕРБ, но при евентуална тяхна победа, ситуацията ще стане доста по-различна.
„Ако ГЕРБ стане първа политическа сила, това означава, че голямата част от българските избиратели продължават да гласуват доверие на тази партия, с този лидер и, че никой не съумява да бъде по-харесван, с по-голямо доверие и с по-голяма подкрепа, което обръща разговора изцяло към ГЕРБ, а другите партии ще започнат да се въртят около премиера“, заяви Харизанов.

Според него единствената интрига е колко партии ще влязат в новото Народно събрание – дали формацията около Мая Манолова и ВМРО ще успеят да прескочат 4% бариера и дали говорим за пет или седемпартиен парламент.

Харизанов е убеден, че ако ВМРО влезе в новия парламент, то ракурсът на разговора ще е друг. Към настоящия момент „Атака“, Веселин Марешки и Валери Симонов остават извън парламента.

Виждате процесите в БСП – разцеплението и непрестанните скандали. Виждате проблемите и в партията на Слави Трифонов.

„Демократична България“ е една от тези коалиции, които нямат партийна субсидия, трудно успяват да финансират съществуването и кампанията си. Ако има следващи избори, ясно е за кого са изгодни“, каза Харизанов.

Той подчерта, че при победа на ГЕРБ срещу БСП с достатъчно сериозна разлика, едни следващи избори, в голяма степен, биха били безсмислени.
Интересното ще се случи на дена след изборите, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *