Харпамцумян разкри поразяващо руско оръжие, което ще ни удари през зимата

България отблизо

„Газпром“ е оръжие, това не е компания. Това е една от елитните дивизии на руската армия. Имперските цели на Русия се постигат чрез, танкове, самолети и „Газпром“. Това заяви пред bTV финансистът Левон Хампарцумян.

Той допълни, че трябва да помислим какво можем да икономисваме като енергиен разход.

 

„Трябва да знаем, че се задава рецесия, както и по-високи цени на енергията. Инфлацията ще бъде относително висока достатъчно дълъг период от време“, каза още той.

Той изтъкна, че централните банки, включително Федералният резерв на САЩ, са заявили, че ще се борят с инфлацията, дори с цената на рецесия. „Тази рецесия, ако почне там, ще дойде и тук“, обясни финансистът.

„Българските политици прекаляват като ни плашат – хаос и т.н. Не трябва да викат неволята, защото ще вземе да дойде“, предупреди той.

„Парите ни ще стана по-евтини. Ще можем да си купуваме по-малко неща. Едно от нещата, които можем да правим, е да помислим какво може да икономисваме като енергиен разход – на индивидуално ниво, компаниите и т.н.“, посъветва той.

„Ако някой си мисли, че Путин няма да ни спре газа през зимата – ще го спре, защото това му е в ръцете“, предупреди Хампарцумян. Това е причината, поради която трябва да започнем да икономисваме.

„Но ако всички започнем да се отопляваме като преди два-три сезона, разбира се електрическата мрежа няма да издържи. Т.е. икономии ни чакат, по-високи цени на енергията и разумни, организирани, солидарни мерки с другите европейски страни вътре в държавата, така че да преминем през тази 1-2 години докато успеем да диверсифицираме източниците на енергия“, посочи той.

Хампарцумян обясни още, че потискането на инфлацията няма да е еднократен акт: „Потискането на инфлацията е производство на повече стоки и услуги“.

„Потребявате по-малко от тези неща, които са по-скъпи. Не купувате излишни неща. Отлагате някои важни покупки, така че да бъдете ликвиден и да бъдете балансиран. И да имате някакъв буфер. Утре ако нещо стане на енергийния пазар изведнъж и цената на енергията стане двойна и тройна, най-вероятно някаква компенсация ще има на държавно ниво. Но трябва да изкараме докато тя дойде“, посъветва той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *