Христо Иванов изплака: Който не гласува с машина, не е демократ. Няма да се оправим!

България отблизо
Безотговорно е да се говори за вълшебни флашки и кодове. Това не просто ерозира доверието конкретно в машините, то ерозира възможността българската държава да мине в нов технологичен етап. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пред Дарик радио.

Според него ГЕРБ, ДПС и БСП се опитват да формират политическо мнозинство, базирано на висока степен на доверие и координация.

 

“Това, което правят трите формации, е да формират политическо мнозинство и се държат като такова. Как точно ще се реализира, дали първо ще приложат свои новопроизведени изборни правила и после ще ги приложат още в този парламент, ще видим. Но връщането на ГЕРБ и ДПС във властта, без да са показали, че разбират защо има яростно неприемане на техния модел на консумация на властта, който произведе толкова много корупция, ще бъде изключително тежък удар по надеждите на българите България да се развива”, каза той.

 

Христо Иванов разчита желанието на БСП за връщането на хартиената бюлетина като отчаяние и обяснение за изборния им неуспех. По думите му обаче това ще доведе до “прегръдка с ГЕРБ и ДПС” в управлението.

 

Той за пореден път препотвърди позицията на “Демократична България”, че не може да подкрепи първия мандат, защото по този начин ще се върне предишния корупционен модел на управление.

 

“Ако мандатоносителя е ГЕРБ и това означава връщане на ГЕРБ и ДПС в изпълнителната власт, това означава връщането на предишния модел. Защото те по никакъв начин в изминалия период не намериха начин да кажат, че моделът им е грешен, че трябва да се излезе от него и да бъде ревизиран. През цялото време приказват колко е било хубаво. Хора, сигурно сте направили полезни неща за страната, това трябва да се уважава, само че имаше корупция в системни размери”, каза Иванов.

 

И допълни, че желанието на ГЕРБ да се добере до властта касае и възпроса с местните избори, които за да спечелят, им е необходимо спешно участие в изпълнителната власт.

“Разпукването на циментовия саркофаг, в който 12-години пребиваваше доминацията на колаборацията между ГЕРБ и ДПС, която доминация имаме своите непосредствено политически изражения в репресивни органи, в съдебната власт, в медиите, в службите и т.н. доведе до определени елементи на склероза в българската демократична система, защото не позволяваше обновяване. смисълът на мандатите е да може да идват други. Да идват нови поколения, нови хора, нови идеи, нова кръв”, каза още той.

 

Лидерът на “Демократична България” смята, че третият мандат е неизвестен, защото зависи от президента. Според него ролята на Румен Радев е да бъде посредник в процеса по съставяне на правителство, а не да има собствени съображения и да вади “фейсбук цитати и написани листчета”.

Tagged

2 thoughts on “Христо Иванов изплака: Който не гласува с машина, не е демократ. Няма да се оправим!

  1. Лъснаха им задниците и на едните и на другите!Едните държат кодовете на машините,а другите държат козовете с …иганите и …урците!Да видим кой ще надделее-има ли пуканки?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *