Христо Иванов обясни защо е подал оставка. Получил знак от…

България отблизо
Реших да си подам оставката и колегите подкрепиха това решение. Това заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов след заседание на Изпълнителния съвет.

Той направи уточнението, че решението му засяга само „Да, България“, а не коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ – партиите в нея сами ще направят своята равносметка.

 

„Декларирам, че няма да се кандидатирам за лидер нито на „Да България“, нито на някакви други формации. Няма да стана народен представител в 50-ото Народно събрание. Това отново е мое решение. Изключително важно е да започнем на ново, нов разговор с избирателите. Ще се посветя на семейството ми. Оставам на терен, ще работя, но няма да се кандидатирам отново за лидер“, категоричен е Иванов, цитиран от БГНЕС.

 

Той каза, че приема присъдата на избирателите, издадена на изборите в неделя, и иска тяхното извинение. Благодари и на хората, които са гласували, като заяви, че това може би е било по-трудното решение за много от тях.

 

Иванов отчете големия отлив на избиратели на ПП-ДБ. Посочи обаче, че тези избиратели не са и гласували за някоя друга формация, а са избрали да не гласуват, с което да отправят своето послание.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *