Скандал: Висш съветник на Зеленски хули президента Радев по bTV

България отблизо

Българският президент предлага Украйна да застане на колене пред Русия. Това смята Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски. Пред bTV Подоляк заяви, че Румен Радев не предлага Русия да напусне територията на Украйна.

 

“Той предлага на Украйна да застане на колене и да приеме решението, че Украйна повече няма да я има. На мен ми се иска този човек да говореше по този начин и така да поставяше акцентите, за да могат всички да бъдат наясно какво предлага той”, каза съветникът.

Според него българският президент “не предлага мир, не предлага войната да се прекрати”.

“Той не предлага основното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да позволяваме нашите деца да бъдат убивани”, казва още Михайло Подоляк.

Припомняме на Михайло Подоляк, че българският президент Румен Радев защитава българските интереси, а не украинските. Затова са го избрали българите. 

А българските интереси диктуват да не се намесваме в конфликта по какъвто и да било начин.

По думите му България е помогнала много на Украйна.

“В най-тежкия момент на войната България наистина помогна на Украйна и ние ще запишем това в нашите сърца”, допълни Подоляк.

Той не каза каква точно помощ е изпратило правителството, но смята, че то само трябва да каже какво е предоставено от финансова, хуманитарна и военна гледна точка.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *