Христо Иванов ядосано: Пачавра леке не хваща!

България отблизо

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Христо Иванов отговори на критиките на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, че тласка държавата към нови предсрочни парламентарни избори. В кулоарите на Партийния дом Иванов обясни, че ПП-ДБ се опитват да сложат ясни правила, стандарти и механизъм как трябва да се носи политическа отговорност.

По думите му Пеевски се опитва да въвлече всички в отвратителен кален скандал по логиката, че „пачавра леке не хваща“. Пеевски цитира измислици, полуизмислици и подбрани полуистини, което ни принуждава да коментираме, ще въвлече всички и ще направи невъзможно продължаване на управлението, предупреди Иванов.

Пеевски смята, че чрез шантаж ще ни застави да се откажем от сегашната структура на управление и да отидем на нови предсрочни парламентарни избори, смята Христо Иванов. Според когото обаче не можем да си позволим да тласнем държавата към нови избори.

„ГЕРБ и СДС трябва да дадат отговор на нашите предложения и да продължим разговора затова да споделим отговорността за следващия етап на ротацията“, коментира той.

Христо Иванов отказа да отговаря на твърденията на Пеевски и да влиза в неговия режим на обвинения. „Аз нямам към ГЕРБ никакви аспирации, а единственото, което искам, е да се сложи ясна структура за отговорност на управлението“, подчерта той. ПП-ДБ искат да се разберат с ГЕРБ за условията, при които ще се излъчи правителство с мандата на Мария Габриел и да се сложи ред, при който всички партии, включително и ДПС, когато имат конструктивни предложения и спазват правилата, да могат да участва в решенията, номинациите и при излъчване на ръководства на регулаторите.

Делян Пеевски иска очна ставка с Христо Иванов дали той и олигарсите зад него искат да завземат прокуратурата

Христо Иванов увери, че ПП-ДБ не води война  с Делян Пеевски, който обаче не можел да приеме, че има нови правила. Добре е и е разумно Бойко Борисов да не се крие и ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения и да върнем нещата в нормална политическа логика.

На въпрос на News.bg трябва ли да има нов меморандум или документ за ротацията, каквито намеци направи Лена Бориславова, член на изпълнителния съвет на ПП-ДБ в едно свое интервю, Христо Иванов не каза дали ще има или не, като запита защо трябва да има нов такъв? Иначе самият меморандум на ПП-ДБ за ротацията нямал автор.

Според Христо Иванов няма проблем човек като Андрей Янкулов да е новият главен прокурор.

Във връзка с обвиненията на опозицията, че брат му – Антон Иванов участва в схеми за българската ядрена енергетика с изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“, Иванов обясни, че е готов да съдейства за изясняване на всички казуси при проверка или разследване.

Иванов е готов да съдейства на всякакви проверки, за да няма голословни твърдения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *