Цветанов, наистина ли каза това, което каза днес? Вярваш ли си, или изпляска поредната промивка?

България отблизо

Цветанов излезе рано рано по телевизията и започна да облъчва населението как да се реши проблема с ромите.

30 години има политика, която не води до реалната интеграция на ромите. Това, което в момента е заложено в сегашната програма, е да се започне от най-важното – образованието. Подобни инциденти и подобно напрежение води до невъзможност за ревизирането на тази програма. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„В момента има села, в които 80% от децата са роми. След инцидента от Войводиново около 20-30 деца не са се появили на училище. А това е обезпокоително.

Важно е да намаляваме тази ескалация на напрежението.  Има проблем и не трябва да бъде замитан обаче. Само, ако върнем тези хора в образователната ни система, ще получат професионална реализация, а няма да станат престъпници“, каза той.

„Съветвам хората да извадят добрите примери на роми, които са се интегрирали. Не само ромите извършват брутални престъпления. Повечето хора обаче не говорят по тази тема“, заяви Цветанов.

Абе, Цецко! Абе, злато наше, ненагледно!

Как ти роди главата всичко това?

За 10 години, в които бяхте  на власт защо не вкарате тези деца в училище, ами сега се затюхкахте, че 20-30 не отишли от страх?

Това ли е новата опорна точка?

Медиите бяха заляти още от петък с примери за интегрирани роми. Значи са получили задача лично от теб, защото няма как всички придворни журналисти да се сетят за едно и също нещо и да го метнат в ефир.

Да си виждал напрежение някъде, където работи лекар, или инженер, или учител от другия етнос? Българите приемат интегрираните и то охотно.

Но мразят насилието и всеки нормален човек би го намразил. Иначе ще бъде мазохизъм.

Много опасно звучат и думите ти, че не само роми извършвали престъпления. Какво ни съветваш? Да се примиряваме, че бият някого, тъй като и българи бият българи? Да си носим кръста и да мълчим?

Ти не разбра ли, че бунтът не беше толкова срещу боя, а защото една група хора живеят на гърба на другите? В незаконни къщи, с незаконно прекаран безплатен ток, безплатна вода и социални помощи и само щракат пръсти?

Как ще го решите този проблем?

Или ни карате да се примирим с него?

И стига с тези захаросани вопли по ромите и тяхната интеграция!

Знаем, че идват избори, знаем, че са ваши гласоподаватели, ама чак толкова крокодилски сълзи по онеправданите дечица, които не отишли на училище, ни идват малко в повече.

Или решете ромския въпрос като в другите държави /да не споменаваме Унгария/, или млъкнете.

Ножът опря до кокал.

А тези приказки по телевизията предизвикват обратен ефект.

Този път опорните точки няма да минат!

Сещаш ли се защо, Цветанов?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *