Цвета Караянчева за резолюцията: Натопиха ни! Ще видите какво ще се случи следващата седмица!

България отблизо
Резолюцията на ЕП е политически акт. Няма законодателна или правна стойност. Показали сме, че се съобразяваме с препоръките на Европа. Те са в докладът, който вече е отминал. Резолюцията се ползва единствено от опозицията и ще видите какво ще се случи следващата седмица.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на свое посещение във Велико Търново.

 

Изказването идва на фона на вчерашните събития в Брюксел, когато бе гласувана и съотвено приета критичната резолюция на комисията LIBE, която очерта основните проблеми у нас. Тя бе приета с мнозинство от 358 депутати, като сред тях “за” гласуваха и представители на Европейската народна партия, към която е и самият премиер Бойко Борисов.

 

Евродепутатите на ЕНП подкрепиха документа и въпреки по-ранните призиви на председателят на най-голямата партия в ЕС Манфред Вебер това да не се случва.

 

“Тази резолюция е един политически акт, тя няма нито законодателна, нито правна стойност. Ние сме показали, че се съобразяваме с препоръките на Европа, които са в докладите, който вече е отминал докладът… Най-важното, което поехме като ангажимент – да продължим да работим по реформите. Резолюцията се ползва единствено от опозицията и ще видите какво ще се случи следващата седмица, но за съжаление, има двоен стандарт в тази резолюция, защото не попаднаха и забележките на нашите евродепутати”, посочи Караянчева.

Какво ще се случи следващата седмица?

Кого заплашва Караянчева?

ЕС, опозицията, или народа?

Или и тя не знае?

Tagged

1 thought on “Цвета Караянчева за резолюцията: Натопиха ни! Ще видите какво ще се случи следващата седмица!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *