ЧВК „Вагнер“ вече гонят украинците и от западните покрайнини на Бахмут!

Свят

Според информациите, появили се в световните медии, украинските военни са се изтеглили от центъра на град Бахмут към западните му покрайнини.

 

Това доведе до факта, че централната част на града вече е извън контрола на украинските власти и военни.

Контролът над тази територия в момента преминава под управлението на частната военна компания „Вагнер“, която активно щурмува града от август миналата година.

По последни данни „вагнеровците“ вече са се приближили до жп гара Бахмут-1 и са завзели жилищни райони, разположени в близост до градската администрация.

Освен това е известно за ликвидирането в Бахмут на офицера от специалните части „Сокол“ на МВР на Украйна Денис Ясински.

В Черно море руските сили са увеличили групировката си до 11 кораба. Това съобщи оперативното командване „Юг“ на въоръжените сили на Украйна, информира „УНИАН“. 

По-конкретно, в Черно море на бойно дежурство са изведени един подводен ракетоносител и два надводни. Общият потенциално възможен залп е 20 крилати ракети от вида „Калибър“.

Същевременно, от Въоръжените сили на Украйна през последните дни отбелязаха значително увеличение на противниковата активност във въздуха.

Това съобщи ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на Южните сили за отбрана Наталия Хуменюк, информира „УНИАН“.

„Сега регистрираме активност на противниковите самолети в направление Беларус, поради което трябва да бъдем внимателни и задължително да отидем в укритие.

Други медии съобщават, че частната военна компания „Вагнер“ прогонва останалите украински части и от западните покрайнини на Артьомовск/Бахмут/, което на практика означава, че градът скоро ще премине изцяло под контрола на вагнеровци.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *