Честито! КПКОНПИ не откри нищо нередно в апартаментите на Цветанов, Цецка Цачева и Ангелкова. Невинни са!

България отблизо

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки.

 

С покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, бившият зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, председателят на комисията по култура Вежди Рашидов и шефът на ВКС Лозан Панов. Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА. Представители на управляващите бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.

 

За апартамента на Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд – София – град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС. В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов – председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

 

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председтел на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация при подадена декларация във връзка с имот и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки.

Е, щом избраната от ГЕРБ комисия твърди така, почти сме готови да повярваме.

Само да кажат и на народа къде се продават такива апартаменти, защото някой простосмъртен може да поиска да си купи.

Или преди това трябва да стане министър, или поне член на ГЕРБ?

Източник: Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *