петък, май 03, 2024
Начало > България отблизо > Проф. Витанов обясни защо съдът пуска насилниците и каква е крайната цел на войната

Проф. Витанов обясни защо съдът пуска насилниците и каква е крайната цел на войната

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов направи своя традиционен анализ за това какво се случва на фронта между Русия и Украйна, както и какви събития се разиграват на българската политическа сцена.

Българската политика.

 

Кукленото шоу.

Невежеството е сила!

Това, колко ориентацията на векторите на нашенските политици е далеч от ориентацията, осигуряваща функционирането на нормална държава, показва случая с нарязаното девойче в Стара Загора.

Кукленото шоу обаче трябва да продължава и вчера гледахме сценката: Нахилени виновници за ситуацията се мъчат да яхнат протеста. Видяхте ги нали. Гледайте, защото едва ли ще се повтори пак за протестите по тоя случай.

Писал съм ви – след три дни работата ще се уталожи. Нахилените ще си отидат по моренцата или да си избират остров в Тихия океан, а народът пак ще остане с пръст в уста. Защо става така? И как да се предизвика друг резултат?

Интересни въпроси, на които полека ще почна да ви отговарям.

Защо става така? Знаете ориентационно-динамичния ми подход за анализ на социални събития. Да видим ориентацията на векторите в съдебната система.

Говореха ви, че Гешев бил проблема. Ето, Гешев го няма. А проблемите са си същите. Значи, Гешев е бил проблем, ама не за съдената система.

Днес да заострим вниманието, че има много съдии, които направо си пускат престъпниците и се отнасят леко към убийства. Нали така. Има доста примери и наблюдението показва, че доста от тези съдии се отнасят към една група, чиито вектори на правосъдие са интересно ориентирани. И тази интересна ориентация е против интересите на българското общество. Това се вижда, нали така.

А защо ориентацията е против интересите на българското общество? Защото това общество трябва да бъде разкъсано на ядящи се едни други малцинства, за да може да бъде по-лесно лъгано и ограбвано. Отвътре и отвън. Това е положението.

Я да видим – има ли промяна на вектора на правосъдието в съдебната система? Няма.

Има сценки от Кукленото шоу, колкото да се вдигне пушек, че се прави нещо. Нищо не се прави по същество, нищо няма да се направи по-същество и с промените в Конституцията. Всичко ще си остане, както е било. Само куклите на сцената на Кукленото шоу ще се сменят.

Това е положението. Та, приятно гледане, как случаят отшумява и нахилените, след като си направиха селфита с протестиращата тълпа, отиват към моренцата. Да не си мислите, че спешно ще спрат ваканцията на Народното събрание или нещо такова. Ко-о-о-о-о-о? Не-е-е-е!

Приятно гледане. Пък като протестите останат без резултат, ще поговорим и по втория поставен въпрос.

Да видим сега войната.

Войната е мир!

Войната на едни места не бива да спира, за да се поддържа мирът на други, все повече закъсващи места. Диалектика.

Социалните проблеми в САЩ и Европейския съюз може да нарастват непрекъснато, но стотици милиарди текат не за разрешаването им, а към Украйна. Защо?

Нарича се пропагандна потискане на проблемите – така се овъртолваш в неспособността си да изведеш обществената траектория от областта в социалното пространство, свързана с все по-големи кризи ( където сам си я натикал и ти го е казал още дядо Маркс), че не ти остава нищо друго, освен да разпалваш войни на други места и да плашиш народа, че може и да е много по-лошо.

Какво ще стане с войната, няма значение. Важното народът да е уплашен и да кротува.

Та, войната е мир, нали така.

Да видим сега какво става по фронтовете и сбъдват ли се прогнозите

И тъй – ден 81-ти от Големия юруш. Ден 19 от месец 3 на юруша. Нещата си се развиват според прогнозите. А ти са:

1. Очакванията за третият месец на юруша са системата „Таракан“ да продължава да гърми в плътните руски отбранителни линии, украинските загуби в Големия юрушв края на третия месец да достигнат 90 000 човека безвъзвратни загуби (убити и тежко ранени), 450 танка, 450 оръдия и 900 бронирани машини. Това ви беше прогнозирано поне месец преди началото на Големия юруш, нали така.

Прогнозата по отношение на техниката вече е преизпълнена. Чакаме опита за Голям напън за отпушване на Големия запек на Големия юруш, че да се изпълни и прогнозата по отношение на загубите в пушечно месо.

Ще има ли сега Голям напън или няма да има? Досега, украинските загуби са огромни, а първата руска отбранителна линия още не е пробита. Големият запек ви беше прогнозиран още преди да започне Големият юруш, нали така. Прогнозиран Голям запек – наличен Голям запек.

Руски загуби – три пъти по-малки в техника, до 5 пъти по-малки в жива сила. Я да го напиша с големи букви, че има някои дето така четат, че това го пропускат.

РУСКИ ЗАГУБИ – 3 ПЪТИ ПО-МАРКИ В ТЕХНИКА, ДО 5 ПЪТИ ПО-МАЛКИ В ЖИВА СИЛА.

2. Как ще продължи войната? Има ли промяна в ориентацията на векторите на тактиката на войната от двете страни. Няма.

То това си е и прогнозата Значи – продължаваме да гледаме месомелачката. Има интересни неща, които се случват около Купянск. Там украинците спешно трябва да вземат мерки, защото докато Сирски се мъчи да се върне Бахмут, конят може да отиде у ряката. Между другата бахмутската месомелачка заработи пак на пълни обороти.

Прогнозата беше, че чакаме юруш вълна на запорожския участък на фронта, нали така. Ето ви я юруш вълната на Запорожкия участък на фронта.

Пробив на първата руска отбранителна линия – няма. Тука съм леко разочарован. Пресмятах, че ще има такъв и украинците ще достигнат втората отбранителна линия, където ще има боеве по същество с изпълнение на прогнозата за загубите в пушечно месо.

Наблюдаваме некачествено подготвени за настъпление украински части, които не могат да пробият и първата руска отбранителна линия.

3. Прогнозата беше че след „метежа“ на Пригожин, руснаците ще започнат по-твърдо да водят военните действия. Ето ви я прогнозата реализирана – пристанища и летища се разрушават, след решението да се дадат касетни боеприпаси на украинската армия и руснаците извадиха техните.

Нищо чудно, че месомелачките вдигнаха оборотите. Пушечно месо има още – писал съм ви, има за още 1 година, но това, че ще започне да не достига, ще почне да се усеща към края на тази година.

Накрая за днес – пропагандата.

Големият юруш продължава да отива на провал. Беше ви прогнозирано. Загубите на украинската армия са гигантски.

И това ви беше прогнозирано. Трябва да сте сигурни , че такива прогнози за юруша са били направени и в американския и в руския генерален щаб преди юруша да почне. Обаче юрушът си върви и не спира – целта е изтощаване на Русия, после ще видим – салфетка, тай-онуй, ще се оправим.

Единият тиранозавър ще хапе територия. Другият ще получи три синджира роби да му работят и подчинение на европейската икономика. Че що да спира тая война. Ако още не сте разбрали

Войната е мир!

А пък свободата е робство. Робство е за тези, дето трябва да обясняват на свободния човек, защо е тази война. Какво ви обясняват

1. Ей сега ще пробием първата от трите отбранителни линии на руснаците. А, днес ще има пробив, а утре ще има пробив, а пробив все няма.

Пропагандна кауза пер дута – и след 81 дни първата отбранителна линия не е пробита. При това следва и да се мълчи, че втората отбранителна линия всъщност е основната такава. Мъчат се пропагандните роби, мъчат се горките с тази кауза пер дута.

2. Русия трябва да бъде изтощена. Това е крайната цел на войната.

Обаче траекторията, по която се върви към целта си е направо тъпа. Изтощаването не върви на добре, руската икономика не е на колене. Санкциите премахнаха конкуренцията за руските фирми и сега те растат с бесни темпове.

Повтаря се историята с блокадата на Англия от Наполеон. Това даже се отразява благоприятно на английската икономика. Що? Ами международната конкуренция изчезва и собствените фирми заемат пазарите, увеличавайки продукцията.

Лоша работа за пропагандните роби – как ще го обясняваш това на населението. Хвърляш стотици милиарди да отслабиш Русия, а то не се получава.

Да не би методологията да е тъпа? Ах, мръсният Витанов, ах как не е наведен векторът му на анализи, ах как не е окован в робските вериги на пропагандата. Лош, Витанов, много лош. Трябва да махнем свободата, за да няма такива.

3. Украйна ще остане цяла и Русия ще и плати репарации. Какво беше казал народа – гладна кокошка просо сънува. Че от Украйна ще остане нещо, ще остане – като се наиграят тиранозаврите и като се наядат, ще вземат салфетката и ще дръпнат разделителните линии – сценарият „Салфетка“.

За този сценарий още се говори малко, не е заповядано да се сложи на масата. Като се сложи, на пропагандните роби ще им се заповяда, да се престави като крупна победа, че от Украйна е останало нещо.

Отдавна съм ви прогнозирал, че от Украйна ще бъдат откъснати територии, но и ще остане нещо. Нещо, което да плаща дълговете, с които в момента Украйна се набълбуква.

Така, единият тиранозавър ще си хапне територия, а другият ще има три синджира роби, които да му работят. За бауцащите – какво? Как какво – облайват те и се надяват някой да ги пусне до трапезата след войната. Ами, ами, ще ви накарат помощи и пари да пращате, че да има с какво останалото от Украйна парче да си плаща за услугите на американските фирми.

Тоз филм го гледахте в Ирак, сега ще ви го прожектират пак. Ще плащат нашите облайващи юнаци, къде ще отидат. Векторите им са наведени така, че орат земята. Ще се набълбукат и те с дългове, за да плащат. Тиранозаврите трябва да ядат. Как беше

Закон на Витанов: Когато няма глупак, който за собствена сметка да се хвърли на масата за да бъде яден от тиранозаврите, почват да го отнасят бауцарите.

Я да видим, правилен ли е законът. Нещо това, дето е на масата, не стига на тиранозаврите, та на българският бауцар му бе отрязана част от икономическата зона в Черно море под предлог, че е предупредителна зона за един от тиранозаврите.

Храбро облайващият бауцар, сега не смее и да скимти. Гледа жално към другия тиранозавър, а другият тианозавър си хапва на масата и не му пука. Е ами така – бауцарите трябва да знаят, че бауцат за собствена сметка и когато дойде сметката, я плащат бауцарите, а не тиранозавърът, който ги е накарал да бауцат срещу други тиранозаври.

И казва Витанов: трябва да се провежда по-интелигентна политика, тъй че и за народа и за бизнеса да има. Бауц, бауц, бауц – продължават да се хвърлят бауцарите към масата на тиранозаврите. Е, радвайте се, че още не сте на масата. Може и да се окажете там, но не като похапващ си, а като такъв, от когото похапват. И как ще ви похапнат, ще го фиксират на салфетката.

И да знаете – свободата е робство и трябва да се отмени. Не може тия с наведените вектори да орат земята, а други като Витанов да са изправени. Какво е това. Къде са юрдечетата, че да почнат да викат (цитирам)

…..Предател! Мислопрестъпник! Евразийски шпионин! Ще те застрелям, ще те изпаря, ще те изпратя в солните мини!….

Вече се сетихте откъде е цитатът. Човекът даже е предвидил, какво ще крякат юрдечетата. Лесно е да се предвиди – юрдешките вектори орат калта, какво друго да крякат юрдечетата. И понеже векторите им ще продължават да орат калта, те ще продължават да крякат същото.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 373 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 476 дни. 15 месеца са 455 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия. Тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *