Човек на Иван Костов се изгаври с протеста и съзра в него сериозна провокация

България отблизо
Ситуацията наистина е смешна. Според мен нямаше никакви основания да се използва този спрей, защото нямаше масови безредици. Законът ясно е разпоредил кога може да се използват сълзотворен газ и такива спрейове. В случая нямаше никаква нужда от това използване на спрей.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият главен секретар на МВР и експерт по сигурността проф. Николай Радулов, който коментира странната ситуация от събота, при която полицаи пръскаха със спрей протестиращи, но вятърът отвя спрея към тях и органите на реда пострадаха.

„Полицаите, които охраняваха този протест, явно не са подготвени. Някой явно им е разпоредил да пръскат с този спрей. Интересно е кой е дал тази заповед. Според мен това може да е подготовка на властта спрямо всички, които ще се опитват да протестират. Употребата на такива вещества трябва да бъде много премерена. Трябва да се вземе под внимание времето – вали ли дъжд, духа ли вятър. Аз не видях полицаите да носят маски, противогази. Това използване на този спрей е много глупаво и некомпетентно. На всички е ясно, че тези полицаи не са обучени за борба с масовите безредици“, категоричен бе Радулов.

От думите на бившия главен секретар по времето на Костов стана ясно, че някой /всички знаем кой е този някой/ е очаквал много повече хора на площада, отколкото дойдоха всъщност.

Същият този някой е наредил на полицията да се въоръжи до зъби и да използва спрей. Това било предупреждение срещу мераклиите да стачкуват в неделя и който и да било друг ден.

България трябва да изглежда в очите на ЕС едно тихо и послушно място за живеене, където всички са доволни.

Опорните точки бяха спуснати и спазени.

Но г-н „Някой“ не предвиди едно.

Основната маса недоволни си остана вкъщи да гледа протеста по телевизиите.

Те пък не го излъчиха и недоволните се метнаха да вдигат лозунги във Фейсбук.

От цялата работа пострадаха само полицаите, като се нагълтаха със спрей.

Е, някой ще признае ли най-после, че живеем в абсурдна държава?

С абсурдна полиция и абсурден народ?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *