Чудо! Караянчева дава акъл на Кирил Петков. Не бил умен като Борисов

България отблизо
Като нещатен сътрудник на ГЕРБ в парламента се върна Цвета Караянчева, след като два пъти не успя да стане депутат в Народното събрание. Това се случи едва преди няколко дни. Днес Караянчева застана в национален ефир, за да критикува правителството и да играе „конструктивна опозиция“. С анализи не ставало, трябвали действия…

„Ние още правим сметки и анализи. Това е удобно извинение. Нещата обаче трябва да се случват тук и сега, на момента. В какъв смисъл ще помогне срещата с гръцкия премиер? Разбирам, че Кирил Петков иска да въведе в микса азерския газ, но той няма отношение с цената на тока. Не се влияе от цената на газа. Ако позволи премиера, нека повече се подготвят по всички теми. Видяхме посещението в Брюксел – алабализми, говорене общо…“, възмути се Караянчева.

 

Сътрудничката на ГЕРБ явно е забравила огромната компетентност на Борисовото управление. И от същия национален ефир Караянчева даже каза лъжа. Може би защото не е добре подготвена. 880 лева достигнала цената на тока за мегаватчас, мислила Караянчева. Нека я поправим – вчера цената на тока в България достигна рекорд, но той беше с около 200 лева по-нисък от този, оповестен от Караянчева. Днес цената също се е повишила, но отново не е 880 лева. Цената е 342 евро за мегаватчас. Повишението е с 12.5%.

 

Караянчева обаче не пропусна да каже и нещо, което ние вече знаем – червената линия, която ГЕРБ няма да пресекат е тази с поста на Бойко Рашков като вътрешен министър. Борисовите депутати са в конфликт с шефа на МВР още откакто той бе част от служебното правителство. В първия ден от работата на 47-мото Народно събрание депутатите на ГЕРБ заявиха, че това правителство е на Румен Радев, който продължавал да управлява. Караянчева даже попита защо държавният глава ходил в Брюксел, а не премиерът Петков.

 

Иначе от ГЕРБ още не са видели предложенията за съдебна реформа. Видяли са „персонализирани лозунги“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *