Проф. Витанов: Пропадналият политически проект вбесява Посолството, а руската армия продължава към последната отбранителна линия на ВСУ

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 09 април 2024 г.
Най-напред – представянето на книгата. То е утре. Днес от 13:30 (след новините) ще говоря за нея в предаването 12+3 на БНР.
Питате как Токугава довежда големите самурайски господари до задлъжнялост? Много просто. Кара ги да стоят дълго време в Едо, далеч от владенията си и така да поддържат скъпи резиденции. Регулира кой за кого се жени, за да не се получават големи имоти. Владенията стават по-дребни, за да няма големи господари като Уесуги в периода преди шогуната. Токугава взима търговията и добива на суровини под директен контрол. И тъй нататък. Общо взето се получава – силна шогунска фамилия и относително слаби останали военни аристократи. Това довежда и до ерозия на военното съсловие – самураите остават безработни в големи количества. Военното съсловие отслабва и се засилва третото съсловие. Въпрос на време е кога то ще вземе властта. Взема я през 1868 година.
Повече – утре на представянето. Заповядайте.
У нас.
Всичко си върви, както е прогнозирано.
Между другото, я да ви напиша нещо, свързано със сметка. Питали Витанов: Абе Витанов, защо тоя сглобка трябваше да се ротира на 9-тия месец, а не по някое друго време. Е-е-е-е, драги мои, отговорил Витанов. За да няма ротация, а да има избори 2 в 1, че да не се сгромоляса съвсем пропадналият политически проект. А-а-а-а-а, чакай Витанов, да не би да ни казваш, че някой го е сметнал и нарочно го е направил това. Ами, да, това ви казвам. Гледайте сега. Знаете, че освен Витанов, добре могат да смятат и разни други чичковци. Е, чичковците са сметнали, че проваленият политически проект няма да може да направи държавния преврат. Това ги вбесява, затова преминават към план „Б“. Девет месеца сглобка и после разваляне на сглобката, че да има избори 2 в 1 , та дано пропадналият политически проект да има поне 50-на депутата в следващия парламент. 50, 50, все е нещо. После ще има канчебой за нова сглобка. Тъй, че гледайте ги как жестоко ще се плюят сега. После пак ще пробват да се прегърнат и целунат и да пият мазни кафета, щото какво е сглобка без патерица. А шкембеплющачите по жълтите павета пак ще има да бауцат от мъка. И внимателно с Пеевски. Сега пак го нарочихме за най-голямото зло. Да не стане пак серафимче и херувимче след изборите и да има пак мазно кафенце и туй-онуй.
А иначе контрапревратът си върви и вие сте тези, които могат точно и по американските учебници да следят какво става. Новият вътрешен министър не беше сменен. Имах си хас, че той е ключова фигура в контрапреврата. Следва изхвърчаването на главния секретар на МВР. Това ще ускори контрапреврата. Министърът на електронното управление, ще има своята незабележима, но важна роля. Пропадналият политически проект не бива да пропада много на изборите. Тъй и ще бъде.
Караме нататък.
Едуард Лутвак (ден 19)
…В своята стратегия (ние, които правим държавния преврат) трябва да се ръководим от две принципни съображения: необходимостта от бърза реализация на задачите на преходния период и необходимостта от неутрализация на силите, които биха ни попречили както по време на преврата, така и непосредствено след него. Ако, правейки преврата, се забавим, ще стане очевидна главната ни слабост: ще трябва да приемем някаква политическа окраска. Това ще доведе до концентрация на силите, които противостоят на политическата линия, стояща зад тази политическа окраска….
Е, той Лутвак си го е написал, ама кой да чете. Задачите на преходния период трябва да се реализират бързо, казва ни Лутвак. А те са прости – превземане на властта отвътре, задържането и променяне на статуквото, тъй, че да се неутрализират силите, противодействащи на преврата. Забавим ли е, трябва да се оцветим политически. Което веднага повишава политическата съпротива.
Тъй. Да видим сега практиката на пропадналия преврат. Бързо превземане на властта отвътре. Това изгърмя, забележете при положение, че на превратаджиите беше дадена голяма част от изпълнителната власт. Не можаха за овладеят МВР, не можаха да овладеят службите. Задържане на властта? Ами, ами, дори това, което им беше дадено без бой и след канчебой от хълма с козичките, не успяха да задържат. Промяна на статуквото? К-о-о-о, не-е-е-е! Баце е изпран, Пеевски е пръв евроатлантик. Ни-и-ищичко в областта на промяна на статуквото. Как обозначаваше това Витанов? С думата некадърност. Защо? Защото е чел Лутвак (не забравяйте кой ви насочи вниманието към тоя съветник на Рейгън и настоящ съветник на Държавния департамент). Добре, че във Вашингтон могат да смятат, та са предвидили резервния вариант разваляне на сглобката и предизвикване на избори 2 в 1 та да не пропадне съвсем пропадналия политически проект.
Какво оттук нататък. О-о-о-о, цирковете ще продължат. Следва отсвирване на главния секретар на МВР. Следва политическа плюеница до небето и до изборите. След което следва канчебой за Сглобка 2 с патерица. Чакаме бясна кампания с плющене на шкембета по паветата, образно казано. То тръгна вече – нали видяхте вчера “протеста” през МВР. Изкара-а-а-а-й Гано-о-о-о говедата….. Очаквайте още и по-мощни шкембеплющения. Пропадналия политически проект пак ще мъчат да го вкарат в държавната бюрократична машина, та да прави преврат. Разбираемо. Една карта може да е бита, но докато не е скъсана, се играе. Най-добре да дойдат тан…., о-о-опс, Лутвак, де Лутвак, да ги научи как се прави.
Международна тема днес – войната в Украйна.
Какво става там?
Ами какво става. Става, каквото ви е прогнозирано.
Положението около Часов Яр се скофтва за украинската армия. Ако Часов Яр бъде превзет, руската армия излиза на последната украинска отбранителна линия в Донбас – линията Константиновка – Славянск – Краматорск. Падне ли тая линия, Харков може да бъде атакуван и от юг. Очаквана посока на втория руски удар – покрай Донецк. Ако не се вземат спешно мерки за пускане на системите на украинския пациент, го очаква лято, пълно със загуби на хора и територии и липса на боеприпаси. Логистиката го казва това. Между другото, това го казва логистиката и на американските аналитици. Някой ден, като разсекретят докладите на аналитиците на ЦРУ и Пентагона, ще видите, че те са били същите като това, което ви пише Витанов.
Американците си гледат интереса. А той е да се отслаби Русия, че да не може ефективно да помага на Китай в бъдещия сблъсък около Тайван. Какво тук значи животът на милион украински мъже. Пешчици на голямата шахматна дъска. Хързулнат народ. Гледай народе, гледай и внимавай да не те хързулнат и тебе.
Толкоз за днес.
Я накрая, а хвърлим едно око и на Ковида, който се държи така, както ви е предсказано.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 623 дни.
Броячът си върти. 20 месеца са 612 дни. 20 месеца валидност.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 726 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 23 месеца валидна прогноза. 24 месеца са 731 дни. 24 месеца са и 2 години. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 726 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
2. Не се очакват проблеми с ковида и до края на април. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 726 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *