Чужди медии със скандални разкрития за Борисов! Ще се смаете!

България отблизо

Френското издание L’Express, в статия за ситуацията у нас, нарича премиера Борисов „Кръстника“ на България. Във Франция са стигнали до този извод. 

Скандални снимки от спалнята му, на които се виждат пачки от 500-еврови банкноти, щяха да доведат до разследване за пране на пари в една нормална страна-членка. Но не и в България“, – пише L’Express.

 

В цялата история на България нито един наш управник не е падал толкова ниско. Дори към Тодор Живков западните издания се отнасяха почтително, независимо, че го описваха като лидер от тоталитарен тип.

 

Само ние ли не проумяваме, че когато „кръстник“ е начело на държавата ще бъдем винаги най-бедната страна? Защото неговото разбиране за управление е кражби, манипулации, корупция, лицемерие, пропаганда и все от този род. Ще сме най-болната нация, защото и парите за здравеопазване се крадат. Продължителността на живот ще е най-ниска у нас, защото възрастните хора са оставени на съдбата. Свлачища ще задръстват пътища, а километър магистрала ще е на цената на диамантите от борсата в Антверпен, защото се крадат милиарди.

И ето го „Кръстникът“ в Рилския манастир. Благодари на Бог, че му помогнал да спечели изборите, защото много хора гласували за него. Минута по-късно заявява, че се отказва да е депутат. Не му трябвала депутатска заплата, нито имунитет. Разбирате ли колко е деградирал този тип – за него присъствието в НС се изразява в получаване на пари и имунитет. И през ум не му минава за приемане на закони и спазване на конституционния ред и разделение на властите. Не се сеща и за тези, които са го избрали и са очаквали, че той ще ги представлява в НС. Не, няма да ги представлява, нито ще защитава техните интереси. Защото не му пука за тях. И за Бог не му пука, ако питате мен, но обича да се прави на добър християнин – от страх, или като пиар.

 

За „Кръстника“ е по-важно да изчезне, да се скрие, за да не отговаря за несполуките в управлението и за разпада на държавата. В парламента оставя своите министри и неколцина пропагандисти, които да отговарят на неудобните въпроси и вероятно някои от тях да поемат вината за неговите зулуми.

 

Френското издание го нарича „Кръстника“ на България, но ми се струва, че това не е съвсем точно. „Кръстниците“ в мафията все пак имат чест и достойнство, каквото в случая липсва. Дезертьор е подходящо, но ми се струва семпло. Лъжец? Вече е клиширано, защото той не спира да лъже. Предател му отива, но и то не е пълно. Страхливец е доста точно, но към него трябва да се прибавят и други. И се сещам за вапцаровото стихотворение „Песен“, в което има израз: „Свърна в гъстата гора и избяга като куче.“ Убиецът, който стреля от засада, бърза да се измъкне, да не остави следи, мръсникът…

Да предлагаш депутати в услуга на друга партия като картофи на пазара; да изпращаш дузина министри в телевизиите по едно и също време да облъчват зрителите с пропаганда а ла 1956 година; да разиграваш нелепи сценки как благодариш на Бог и да плюеш на вота на избирателите си, за да си спасиш задника – това са долнопробни, но и непростими неща. Да, вариантът „избяга като куче“ ще му отива.

Не, не е забравил да вземе чекмеджето с пачките и златото. Куче влачи рейс, се превръща в Куче влачи чекмедже.

 

Борис Петков

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *