Шефовете на ЦРУ и ФСБ са обсъдили по телефона Украйна! Ето кой кого държи на къс повод

Свят

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин потвърди, пред ТАСС че е провел телефонен разговор с ръководителя на ЦРУ Уилям Бърнс в края на юни, по време на който „мислихме, разсъждавахме какво да правим с Украйна“.

 

„Да, наистина, разговорът се проведе в края на миналия месец. Поводът за телефонният разговор, според мен, от страна на американския колега бяха събитията от 24 юни/метежа на Пригожин/. Ясно е как отговорих на този въпрос за случилото се“, каза Наришкин. Струва ми се, че това беше по-скоро претекст, защото основната част от разговора беше насочена към обсъждане на темата и събитията около Украйна. Мислихме и разсъждавахме какво да правим с Украйна.

Според директора на Службата за външно разузнаване на Русия разговорът е продължил „около час“, предаде „Ройтерс“.

Явно мисленето за Украйна не е отишло много далеч, защото „мисленето“ е продължило твърде кратко време – само един час.

Но събитията ескалират. Украйна загива. Идва новата парична единица на BRICS и новата банка на това обединение, които ще бъдат страшен удар за американския елит. И ако сега не са готови, и се забавят в преговорите с Русия, много е възможно да нямат друг шанс да изкопчат по-изгодни условия за себе си.

Наришкин отбеляза още, че остава възможността за негова лична среща с шефа на ЦРУ. „Не сме се договорили за среща [по време на телефонен разговор в края на юни], но такава възможност съществува: остават и телефонни разговори, и възможност за лична среща“, каза той, отговаряйки на съответен въпрос.

По всяка вероятност, ако не и със сигурност,  Русия държи на предварително зададените от Кремъл условия. Демилитаризация, денацификация на Украйна, както и свобода за самоопределение в коя държава искат да бъдат украинските градове и региони. А те в по-голямата си част са руски и съградени от руските императори. Например и Киев е руски град. Наришкин го каза това на шефа на ЦРУ още в първия разговор, който се проведе през ноември 2022 г. И то в прав текст.

С Украйна, обаче, едва ли ще се изчерпят нещата. По-скоро ще има някакви договорености за Украйна чак след като се реши въпросът с базите на НАТО около границите на Русия и най-вече в страните от Източна Европа.

Русия сега държи НАТО на къс повод.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *