събота, април 27, 2024
Начало > Свят > Вячеслав Володин: САЩ и ЕС са виновни за смъртта на Навални, само те печелят от това

Вячеслав Володин: САЩ и ЕС са виновни за смъртта на Навални, само те печелят от това

Свят

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви, че Съединените щати и Европейският съюз печелят от смъртта на Алексей Навални. Той написа за това в своя канал в „Телеграм“, съобщи Газета.ру.

„Вашингтон и Брюксел са виновни за смъртта на Навални. Причината ще бъде установена от криминалисти и следствие… Всички те, имената им са известни: от генералния секретар на НАТО и ръководството на САЩ до Шолц, Сунак и Зеленски, са виновниците за смъртта на Навални“, подчерта Володин.

Според омбудсмана на Ямал Андрей Нестерук, Навални не е подавал жалби във връзка с условията на задържане в колонията. Няма постъпили жалби и жалби от представители на осъденото лице, заяви Нестернук.

Навални излежаваше 19-годишна присъда в наказателната колония ИК-3 в Харп, Ямало-Ненецки окръг, наречена „Полярен вълк“.

Междувременно Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) изпрати комисия в наказателната колония, за да изясни обстоятелствата около смъртта му. Комисията включва ръководители и служители на оперативни и медицински звена на Федералната служба.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *