Шефът на „Антикорупция“ твърдо: Установихме, че политиците ни са честни и не крадат

България отблизо

95% от проверките на КПКОНПИ завършват с прекратяване, защото не установяваме несъответствие.

Това каза пред журналисти председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, предаде агенция „Фокус“.

„Ако в един момент в сметката на някого се появи половин или един милион лева и той не може да обясни откъде са, само тогава ще му се отнема имуществото. И презумпцията е, че ако ти не можеш да докажеш това пред съда, защото очевидно тези пари са незаконни, едва тогава тези пари ти се отнемат“, обясни Георгиев.

Той посочи, че единственото важно за гражданското производство е произхода на имуществото. „Защото когато едни лица забогатяват по нечестен път, това променя цялата философия на цялата икономика. И това е смисълът на антикорупционния закон“, каза Георгиев. Той посочи, че приемайки закона, България е поела по пътя да се възстанови справедливостта. „Защото има много хора, които имат много пари, но не могат да обяснят откъде са, а сега трябва да дойдат и да го направят. 95% от проверките на КПКОНПИ завършват с прекратяване, защото не установяваме такова несъответствие. Идеята е на богатите хора с милионите левове, които не могат да ги обяснят, на тях да им се отнеме имуществото“, заяви Георгиев.

От изказването на Георгиев така и не стана ясно какво прави прословутата комисия. Ако е направила 10 проверки, то 9,5 от тях са завършили с резултат кръглата дупка на геврека?

Каква справедливост ще възтържествува, когато досега успеваемостта е 0,5 процента?

Кои са тези богати хора, които ще внесат ей така половин или един милион в сметките си от подкуп да речем. Няма ли да покрият парите в други банки, които са далеч от България и на друго име?

Корумпираните у нас не са чак толкова прости, та да вземат да поставят сигнални знаци върху сумите, които прибират. Парите се скриват, има много начини за това и никой няма да ги внесе в банката. То и най-простият българин, ако открадне нещо, няма да изтича да си направи влог.

А богатите хора, които вършат нечисти сделки, сигурно са се задавили от смях, като са прочели това. Те знаят как се пере, а КПКОНПИ само им диша прахта.

Тогава кой я измисли тази комисия? Щом прокуратурата и полицията не са способни да се справят, комисията ли ще го направи?

Или трябва да покажем през ЕС, че се борим с корупцията и група наши хора трябва да се наредят на държавната ясла с високи заплати?

Общо взето мижи да те лажем.

Въпросът е защо народът мижи и си умира да го лажат.

Иначе политиците знаят защо.

 

Tagged

4 thoughts on “Шефът на „Антикорупция“ твърдо: Установихме, че политиците ни са честни и не крадат

  1. Съвсем прозрачно е, че тази Комисия има две задачи-узаконяване и преразпределение на присвоеното. Милиардният дълг на България е усвоен чрез лобистки поръчки, консултантски договори и експертизи. Тъка АЕЦ Беляне от 3 милиарда, набъбва до 24 по думите на Борисов 2. А в комунистически Китай, след олимпиадата в Пекин, не само върнаха, но и екзекутираха зам. министърът на спорта, отклонил 30 милиона юана. Какво би се случило в България?!

  2. Комисионните отиват директно в сметки в чужди банки, без да минават кеш през ръцете на корумпираните. Това всеки го знае!

  3. НИЩО НЯМА СЛУЧАЙНО В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ !…КАК ТЪЙ, БИВШИЯТ ГЛ. ПРОКУРОР СТАНА ШЕФ НА „АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ “ И ……..НАПРАВИХА “ РОКАДО“, С БИВШИЯТ ШЕФ НА “ АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ“ СЛЕД НАРУШЕНИЕ ОТ НЕГО НА ЗАКОНА …И ЗАМИНА ЗА АЛИКАНТЕ …..А …ГГЕШЕВ ПЪК …СТАНА ГЛ. ПРОКУРОР.!!! ЗА МАЛОУМНИ ЛИ НИ ИМАТЕ ИЛИ НАИСТИНА СМЕ МАЛОУМНИ !!! НЕ , НЕ СМЕ И ЩЕ ВИ ГО ПОКАЖЕМ!!! “ ПО ДОБРЕ УЖАСЕН КРАЙ, ОТКОЛКОТО УЖАС БЕЗ КРАЙ“ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *