Кирил Петков обяви кой е бил единственият проблем между партиите и разкри как ще работи правителството!

България отблизо

В понеделник ще имаме правителство. Сега подписваме договорите. Използваме думата договор, защото всеки трябва да носи отговорност. Няма да има санкции като в бизнеса, но ще се изисква да се изпълняват дадени задачи. Виждаме, че всичките лидери имат волята в момента нещата да се случат.

 

Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в ефира на btv.

Ще дадем възможността на министрите сами да си изберат заместник-министрите, и така няма да има оправдания. Целите екипи ще бъдат номинации от партиите, но щом влязат в МС, то те ще бъдат министрите на България и ще отговарят за задачите, които са важни за България. Няма да има политически чадъри и всеки, които реши да стъпи настрани ще бъде подложен на цялата строгост на закона, каза още Петков.

Няма да има шанс да се монополизира даден ресурс. Нашата политика ще бъде – общественият ресурс е на обществото. Никой министър няма да притежава нищо, категоричен е още той.

По думите му, всичко вече е финализирано. Много е важен не само крайният резултат, но и процесът по който се стига до него, каза още съпредседателят на ПП.

Петков заяви, че единствената точка на напрежение е била кога ще се приема бюджета.

На въпрос дали ще има министерство, което да обединява всички държавни предприятия, той заяви, че тази идея вече е минало. Министерство на икономиката може да бъде разделено на две.  каза той.

Кирил Петков бе категоричен, че Корнелия Нинова не е искала за себе си постове нито в парламента, нито в правителството.

Що се отнася до Бойко Рашков и това дали ще продължава да е вътрешен министър, Петков заяви, че той ще продължи да е министър.

Антикорупционната комисия ще може да прави проверки на всеки. Няма да има значение кой кого е назначил. Проверки на нас и на нашите екипи са добре дошли, заяви Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *