Шойгу докладва на Путин: Задачата е изпълнена!

Свят

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви пред Владимир Путин, че частичната мобилизация, която Русия обяви през септември, е приключила.

 

По време на среща с президента, предавана по държавната телевизия, Шойгу заяви, че 82 000 мобилизирани новобранци се намират в зоната на конфликта, а други 218 000 се обучават.

„Изпращането на мобилизираните във войската приключи днес. Уведомяването на гражданите е спряно. Задачата, която поставихте за 300 000 души, е изпълнена. Не се предвиждат допълнителни задачи“, подчерта министърът на отбраната на РФ.

От своя страна, държавният глава Владимир Путин благодари на присъединилите към въоръжените сили и възложи да се модернизира работата на военните служби.

Руските служби за военна регистрация ще продължат да набират доброволци и граждани, които искат да постъпят на военна служба по договор, стана ясно от казаното от Шойгу.

В цифри

Средната възраст на мобилизираните е 35 години. Сред тях са 1,3 хиляди представители на изпълнителната власт от различни нива и 27 хиляди предприемачи.

Доброволците в рамките на мобилизацията станаха 13 хил. души, или 4,3%.

Шойгу призна, че в началото е имало „проблеми с изпълнението на квотите“, но сега те са решени.

Всички пристигнали във войските „са осигурени с предвидените видове облекло, униформа, екипировка и храна по нормите на военнослужещите по догово“, увери министърът.

По думите на Путин, основния въпрос сега е „оборудването, подготовката и всичко друго свързано с това, бойците да се чувстват уверени, ако трябва да участват пряко във военните действия“.

Президентът на Русия обърна внимание, че единствено добре обучени и оборудвани бойци трябва да бъдат изпращани на фронтовата линия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *