Шок! Борисов към Нинова: Може да се навием да направим с вас правителство, партньорите ви се изпокриха като мишки

България отблизо

По начина, по който беше отправена поканата, нямаше как да не се явим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лидерска среща в парламента, инициирана от Корнелия Нинова.

„Всички партии казват, а и аз съм убеден, че отиваме за 5-и път на избори, след петия, пак същото ще се говори, ако предварително не се изговори как може да се структурира работещо правителство. Преди беше модерно да е анти ГЕРБ, сега ги няма вашите предишни коалиционни партньори“, посочи той.

 

Този разговор, за който заслужавате поздравления за куража, че го провеждате, трябваше да бъде проведен по-рано. Но на нас не ни стигна мъдрост, нито сила, нито воля. Така, както сме го подкарали с добре работещ парламент, но в същото време не може да се излъчи правителство.

Какво си мисля – дори за отказа на вашите предишни коалиционни партнцори да разговарят с вас, не с нас. Сега вие нямате разделителни червени линии, които да притесняват. Въоръжението за Украйна мина, това, което БСП е сложила като червена линия, Ф-16 мина. Това са вече закони, приети от парламента, защото най-лесно е още един месец избори, кампания, приказки.

Никой не иска да погледне към управлението, защото е много тежко. Думата хаос е в устата на политолози, социолози.

Приемаме вашите упреци за нашето управление, но ние две години имаме модел „Радев“, какво се случи, попита Борисов.

„Конгресът на ГЕРБ ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП, но аз ще разговарям с колегите подобна забрана да не е спирачка за техническо, експертно, програмно правителство в един момент. Сега няма как да ви подкрепим, но изразявам подкрепа, че сте тук. Пак ще кажа вие различия със съседа ви в ляво нямате. Социалната политика даже ви я крадат, а темите за разделяне вече са решени.

Тежките теми са минали парламента и може сега да се работи по теми като бюджет, социални теми“, каза Борисов и още веднъж благодари за поканата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *