Шок! Иван Костов се кани да става премиер с подкрепата на „Да, България“. Мрежата закипя!

България отблизо

Интервюто на Иван Костов в предаването „Лице в лице“ и най-вече препоръките, които той даде на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, породиха подозрения в социалните мрежи, че Командира би могъл да бъде министър-председател на кабинет, съставен от протестните партии „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“, пише Антени.бг.

„Има такъв народ“ трябва да потърсят съгласие за реформи, ако някой трябва да прави компромиси за реформи, това са ИТН. Те са без алтернатива за решаването на този проблем. Аз имам съмнения, че ще се справят, но хората ще им възложат тази задача“, каза в предаването Иван Костов.

Той посочи, че има хора, които могат да направят реформи в сектора на сигурността, и даде за пример проф. Николай Радулов от ИТН, който бе секретар на МВР в неговото правителство,  и ген. Атанас Атанасов от ДСБ, който пък беше шеф на НСлС по времето на Костов.

Слави Трифонов на 50-ия рожден ден на премиера Иван Костов, декември 1999 г. 

Ето какво написаха в профилите си във Фейсбук трима души, известни с десните си убеждения.

Петко Симеонов, политик, социолог, писател, един от основателите на СДС:

„Остават две седмици до изборите. Не мога да скрия, че се тревожа за политическата ситуация и не съм ентусиазиран от идеята „избори до дупка“.

Желая 46 НС да избере правителство!

Моят избор, днес 25 юни, е ГЕРБ. Основанията ми са, че имат сериозна подкрепа, натрупан управленски опит, направили са си изводите от боя, който ядоха, и разбират основанията на критиките срещу тях. Бойко Борисов заяви, че няма да бъде премиер, което е много добре!

Ако ГЕРБ успеят да съставят правителство, то задължително ще бъде определено реформаторско. Трябва да продължи институционалното развитие на държавата и утвърждаване на плурализма. Държавата трябва да инвестира в дигитализация, образование, здравеопазване, култура, инфраструктура, благоустройство.

Ако пък ГЕРБ останат в опозиция, това ще бъде истинският коректив на управлението. Те са хора опитни, познаващи държавната машина и навреме ще забелязват и посочват пропуските и грешките на управляващите. Затова ще гласувам за ГЕРБ!

Тогава на изпитание ще бъдат поставени медиите. Ще отстояват ли те своята независимост? Журналистите ще бъдат ли кучето, препикаващо фенера на властта?

Ако двете несистемни партии (ИТН, ИМВ) и коалицията ДБ, в която членува системната ДСБ, успеят да се разберат, най-важният въпрос, пред който ще бъдат изправени, е „кой да бъде премиер?“. Той трябва да бъде убедителна за тях самите и за публиката фигура. Да може да регулира сложните взаимоотношения между подкрепящите го партии, да има ясна визия за управлението на страната, да притежава достатъчен кураж и воля. Да бъде разпознат в чужбина.

Тази фигура при тях е налице – Иван Костов, създател и член на ДСБ.

Зная, че има хора и групи, които ръмжат при споменаване на името му. Но единственият начин ИТН и ИМВ да добият що-годе приличен политически вид (в момента това са две несъстоятелни тълпи!) е да подкрепят доказал се политически лидер, приеман в политическото семейство на ЕНП.

Иван Костов е умен човек и затова променящ се. Въпреки че не съм го виждал от двайсет години, той не е онзи от 1997 г.
Как ще реагира БСП? А Радев? Предполагам отношението на ДПС.

ГЕРБ ще бъдат поставени в сложна ситуация. Не мога да гадая каква би била тяхната реакция.

Константин Мишев, съветник в първото правителство на СДС на Филип Димитров, известен като един от сините „кинжали“:

Това е към старите седесари. Изглежда руснаците пак ни подготвят Костов. Няколко почтени приятели ме питат дали съм гледал предаването. Ами не го бях гледал.

Само отдени изказвания на Костов прочетох. Като това: „Има такъв народ“ трябва да поведе към отстраняването на пороците на демокрацията“.

Почти насила ме накараха да го гледам. И като го гледах веднъж….повторих и потретих.

Изглежда наистина готвят продавача на „Нефтохим“ пак да ни оглавява. Неговото не е просто самопредлагане, а директива.
С мандата на Слави Трифонов ще ни натресат Костов. И това доживях. „Шат на патката главата“, „Ръгай чушки в боба“ и пак Костов….

Егати.

Петко Ковачев от партия „Зелените“, правил анализи на всички енергийни стратегии на България от 1996 г. досега. В момента е изпълнителен директор на Института за зелена политика:


Припомням – с парите на Сашо Дончев и Илия Павлов, Слави Трифонов и компания направиха „Хъшове“. Там ежедневно плюеха Иван Костов и се правеха на велики борци срещу него.

Днес Костов ги величае като тези, които щели да „поправят демокрацията“.

Добре е костовистите да наблюдават самоунижението на кумира си с отворени очи! Да им припомня, че той и у ББ провиждаше спасител по едно време!

Tagged

1 thought on “Шок! Иван Костов се кани да става премиер с подкрепата на „Да, България“. Мрежата закипя!

  1. ТОЯ ЧЕРНИЯ ИЗПЪЛЗЯ ОТ ДУПКАТА СИ, А ТРЯБВА И ТОЙ С гербопитеците ДА ТЪРКА НАРОВЕТЕ В ЗАТВОРА !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *