Проф. Витанов каза кого са навели, за да отнемат победата на Ваня Григорова, и как ПП-ДБ се сринаха до четвърта сила

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна и в Израел и Палестина. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 06 ноември 2023 г.

Днес по-накратичко, че имам доста друга работа.

Ще пропуснем дядо Хенри, 15-тия ден на коментари на дядо Хенри ще бъде утре.

На мен ми е изключително лесно да коментирам балотажа в София. Просто трябва да ви припомня, какво ви писах в петък.

И какво ви писах в петък?

Някои очакваха разгромна победа на Васил Терзиев. Какво ви писах аз? 4 % разлика. Нали така. Нелоша прогноза, като имате наум какво сочеха екзит-половете. И имайте наум, че моята методология е различна.

Така. 4%, но за кого? Какво ви писах в петък сутринта. Бойко Борисов ще ви каже, Отбележете, един човек използва думата Koenigsmacher за Бойко Борисов. Само един. И какво ли означава тая дума?

Кога очаквах да ви каже? В петък след обяд, нали така. Ама чакай, бе Витанов, че той в четвъртък подкрепяше Ваня Григорова. Какво очакваше да каже в петък? Е, как какво. Я прочетете какво ви писах в петък сутринта за набиването на канчетата от софийските хълмове. Я сега си помислете – хълм в София от който се набиват канчетата на българските политици. Почва ли да ви се връзва?

И тъй, очаквания от Витанов сценарий – навеждане под натиск и отнемане на победата на Ваня Григорова и 4% победа за Васил Терзиев. Резултат – навеждане с отнемане на победата на Ваня Григорова и 1% победа за Васил Терзиев. При това ходят слухове, че видни функционери на ПП-ДБ са ходили в Банкя да се молят за подкрепа.

Следва да му се признае на Бойко Борисов, че изпълнението бе майсторско – хем ги подкрепи така, че сега трябва да му се отплащат, защото гласовете, които отклони от Ваня Григорова донесоха победата на Васил Терзиев, хем ги насади на пачи яйца – това 1% разлика нищо не е. И как го изигра само – ама аз партията си изнасилвам, какъв страдалчески глас, какво майсторство.

Аз ако бях на Ваня Григорова, щях да поискам повторно преброяване, 4 000 хиляди гласа разлика за София силно миришат на шашмалък.

Така. В страната ПП-ДБ се срина до четвърта сила, но и ГЕРБ загуби позиции – сглобката, демек коалиционната некоалиция се отразява отровно на ПП-ДБ и токсично на ГЕРБ, но докато ПП-ДБ потъва в блатото, то крокодилът Борисов все още си плува добре и обикаля да гризне месце. Най-добре плува обаче алигаторът Пеевски. Кака ви Корнелия и тя се представи добре. За Възраждане отдавна съм писал и е добре да чуят – могат да стигнат 21-22%, но трябва да променят начина и а гоорене за да стигнат до по-големи групи от избиратели. ИТН се представиха добре. Тяхната игра оттук ната е търпеливо да растат с по 1% но всеки избор. С търпение и постоянство след 4-5 години може пак да са фактор. Ако устискат, де.

И така, да поздравим жълтопаветния умнокрасивитет. След като го накараха да коленичи пред президента Радев преди 3 години, сега тия, заради които плющеше шкембетата по жълтите павета му наложиха дива подигравка за кмет – чиляк с такава рода, пред която Тодор Славков изглежда направо дисидент. Дивата подигравка е още, че тоз чиляк печели само заради подкрепата на омразния им Бойко Борисов и сега таз подкрепа трябва да се осребри. Как ли ще му я осребрят? Хекимян – вицекмет? Председателско място в столичния общински съвет? Ще видим – крокодилът трябва да гризне месце. Иначе – лошо за коалиционната сглобка-некоалиция.

Имаме още много да гледаме от Кукленото шоу, дами и господа. И нали помните какво ви писах – тая приказка за жабока и принцесата няма да свърши тук. Сценаристите от хълмовете са ви приготвили индийски сериал. Приятно гледане.

Хайде, войните ще ги прескочим днес. Повече за тях утре. Щото казват, че у нас коалиционната сглобка – некоалиция щяла да държи докато има война в Украйна. Ами тя войната в Украйна никак не върви добре за украинската армия. Значи, да чакаме и увеличаване на триенео в коалиционната сглобка-некоалиция. Какво да ви пиша – такъв политически серсемлък рядко може да се види. Индийски сериал. Инийски сериал по сценарий от хълма.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 468 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 570 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

570 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 6-ти ноември. Какви са очакванията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Кой друг ви го прогнозира това?

2. Продължавате да се представяте отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави – държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – имаме полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.

5. Важно е към средата на ноември вълната да е тръгнала стабилно надолу, за да не може да се заформи вторичен пик до края на годината и да си изкарате без притеснения коледните и новогодишните празници. Засега се справяте отлично. Първичният пик мина, започва спад. Просто внимавайте повечко, както досега. Вашето внимание държи коефициента на разпространение нисък и вълната не може да се вдигне.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *