Щурмови отряди на ЧВК „Вагнер“ превзеха нови квартали на Бахмут! ВСУ са към края си

Свят

Нови три квартала в Артьомовск (Бахмут) са били превзети от щурмови отряди на ЧВК „Вагнер“. За това съобщава Министерството на отбраната на Руската федерация в свой доклад.

 

В същото време части на Въздушнодесантните войски на руската армия блокираха действията на противника по фланговете.

„Ударите на оперативно-тактическата авиация, ракетните войски и артилерийския огън на групата войски „Юг“ поразиха резервите на противника, който се опитваше да пробие Артьомовск от страната на селището. На останалите в Артьомовск части от ВСУ не им остава много до пълното поражение“, се съобщава в доклада.

През изминалото денонощие руската авиация е извършила 8 полета, ракетните войски и артилерията на групировката са извършили 52 обстрела.

Руската федерация твърди, че загубите на украинците възлизат на над 245 загинали военнослужещи, един танк, един бронетранспортьор, две бойни бронирани машини, три пикапа, осем автомобила, гаубица „Мста-Б“, две гаубици Д-20 и три пускови установки за РСЗО Град.

Междувременно се появиха и кадри на Артьомовск от последните часове. Те са от птичи поглед и от тях веднага става ясно, че на мястото се водят сражения. От някогашните жилищни квартали не е останала нито една цяла къща.

Разрушени стени, счупени прозорци, повредени покриви – възстановителните работи ще бъдат мащабни.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *