Явор Божанков атакува президентството. Вижте какво лепна на входа на сградата!

България отблизо
Акция на Божанков смая мрежата. Тя продължи само няколко секунди. На кратко видео се вижда как депутатът приближава без проблем входната врата на Президентството и залепя стикер с надпис “Обектът се охранява от НАТО”.

“В този стикер няма нищо невярно – обектът се охранява от НАТО. България се охранява от НАТО и това е единственият гарант за сигурността на нашата държава. Няма съмнение, че ако не бяхме натовска държава, можеше да имаме съдбата на други държави и войната, която гледаме само по медиите, да е наша реалност”, заяви  самият Божанков.

 

“Какъв е проблемът? Няма нищо нередно. В това има много здрава логика и е хубаво президентът да си го припомни. Явно държавният глава е забравил къде е гаранцията за сигурността на страната ни. Президентът много често започна да говори и абсолютно премина границата. Доскоро беше против подкрепата за Украйна, а сега директно я обвини – че жертвата на агресията искала да води война. Това е безпрецедентно за европейски президент, няма аналог. Очевидно Радев изразява някакви чужди гледни точки, защото българският национален интерес е членството ни в НАТО”, категоричен бе Божанков.

 

Депутатът коментира пред ФрогНюз и предложението да се прекрати договора с “Лукойл” за концесията на пристанище “Росенец”. Държавният глава Румен Радев се изказа остро за намеренията и провидя корпоративни интереси зад предложението.

 

“Радев очевидно по всяка една тема заема руската страна, както “Възраждане”. Понякога е и една стъпка по-далеч от тях. Дори “Възраждане” не са казвали, че Украйна иска да води тази война в прав текст. Нека имаме предвид, че все пак държавният глава е съвсем друга институция, носи тежест и отговорност. Радев задмина всички в България и прилича на развалена руска радиоточка”, категоричен беше още Божанков.

 

Той обясни, че не знае на какво се дължи истерията покрай сайта “Миротворец”, който публикува имената на български граждани, обявени за врагове на Украйна. От БСП обещаха да сезират ДАНС за случая. Божанков заяви, че днес предстои въпросът да бъде обсъден в комисия.

 

„Ако има в действителност заплаха за български граждани, тя трябва да бъде сериозно разгледана“, допълни Божанков.

Tagged

1 thought on “Явор Божанков атакува президентството. Вижте какво лепна на входа на сградата!

  1. ТОЗИ МУХЛЬО БОЖАНКОВ КОГО ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА ИЛИ НЕОФАШИСТКАТА УПРАВА НА УКРАЙНА НЕКА ГО ЗАЯВИ ПУБЛИЧНО А НЕ ДА БРЪЩОЛЯВИ САМО ПРОСТОТИИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *