Янаки Стоилов шашна с намек за съвсем нова управленска коалиция! Ще се смаете!

България отблизо

„Продължаваме промяната“ и ГЕРБ не се различават като позиции по основни въпроси. Това заяви бившият служебен правосъден министър и настоящ конституционен съдия проф. Янаки Стоилов пред БНТ.

 

Той изтъкна, че след едни избори, когато и да са те, не е изключено под някакво евроатлантическо було тези, които ожесточено се сблъскват сега, да бъдат управляващите на страната. Ако им продиктуват, могат да управляват заедно, смята Стоилов, визирайки ПП и ГЕРБ.

Той смята, че третият мандат ще е отлагателен, за да може да се приемат необходимите закони за Плана за възстановяване и устойчивост. Тактически може да се маневрира и да се прояви целесъобразност с оглед възможностите за съставяне на кабинет. Изборите едва ли ще предизвикат голяма активност сред гражданите и да навлезем в кризи и неустойчиво управление, посочи той.

По думите му причината за развръзката на правителството е недооценката на времето. Времето похабява голяма част от добрите намерения, посочи бившият служебен правосъден министър.

Държавата трябва да създава собствен капацитет, с който да работи и да постига целите си. До ден днешен такава промяна няма и системно проблемите остават, отбеляза Стоилов.

Той недоумява защо трябва да се говори за коалицията, че е сложна, при положение, че ако е толкова трудна, целта на партиите в нея е да разрешат проблемите. Стоилов открои, че се намираме в три големи кризи и никой не говори за тях, освен обичайните – едната е на българската нация, криза на държавността и в период на глобална криза.

Защо не търсим доброто в отношенията с другите страни, а се превръщаме в инструмент на чуждите интереси, запита Янаки Стоилов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *