Кадиров смрази Киевската власт: Предайте се или с вас е свършено!

Свят

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров каза, че чеченските военни части са недалеч от Киев. Той написа за това в своя Telegram канал.

Президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи в канала си в Telegram, че чеченски военни части са недалеч от Киев.
Той опроверга слуховете за оттеглянето на руските военни и каза, че те са „в непосредствена близост до столицата на Украйна“.

„Заповедта все още е в сила – да се действа до пълното унищожение на нацистите”, заяви той.

По-рано бе съобщено, че Кадиров е в Украйна и е разговарял с чеченските бойци.

От друга страна украинските медии съобщават, че Рамзан Кадиров е пристигнал в Украйна и се намира в Иванков, населено място на север от Киев.

„Кадиров в Украйна се крие в мазе“, пише в канала си в Telegram Антон Геращенко, съветник на вътрешния министър на страната, съобщава УНИАН.
Съветникът на министъра призовава чеченския лидер да се покаже, вместо да се крие като плъх по мазетата.

„Не напразно призовах Кадиров да дойде в Украйна. Но не така се договорихме, Рамзан. Не е нужно да седите в мазето на далечния Иванков. Качвай се на танка – да превземеш Киев с щурм…“, казва Геращенко.

Подобно предизвикателство отправи към Кадиров и Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента, на което чечевският лидер отговори, че скоро ще почука на вратата му.

Кадиров публикува в „Телеграм“ видео, в което, облечен с военна униформа разговаря с войници.  Той твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива.

„Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо“, написа Кадиров. Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е „свършено“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *