Fox News: САЩ трябва драстично да намалят доставките на оръжие за Украйна

Свят

САЩ скоро ще бъдат принудени да променят политическия си курс спрямо Украйна поради изчерпването на оръжейните си запаси. 

 

Това заяви пред Fox News Марк Канчиан, старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания, цитиран от чужди агенции. Според експерта той е успял да събере достатъчно данни за остатъците от оръжия в американските складове и индустриалните мощности на американската армия. индустриален комплекс.

Той успял да получи информация и от източник в администрацията на Байдън. Марк Канчиан отбелязва, че запасите от оръжие във военните складове на САЩ постепенно се изпразват.

Всеки ден има все по-малко MLRS HIMARS, гаубици M777 и Javeline MANPADS. В резултат на това политиката на Белия дом може да доведе до пълно изчерпване на оръжейните запаси и САЩ ще бъдат принудени да изнасят по-нискокачествени оръжия или да забавят доставките им за Украйна.

„Ще продължим да подкрепяме Украйна, но ще трябва да го правим по други начини. Например, можем да предоставим аналози, да закупим оборудване от трети страни или да забавим процеса на доставка „, обясни военният експерт, макар на всички да е ясно, че парите на Вашингтон не са неизчерпаеми.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *