ISW: Украйна ще загуби войната срещу Русия

Свят

Пълномащабната война в Украйна продължава повече от две години, украинските въоръжени сили успяха да се издържат благодарение на помощта за отбрана , предоставена от САЩ и европейските съюзници. Русия обаче напоследък постигна известен напредък на фронта, докато Украйна започна да се изправя пред възможността да не получава повече помощ от Вашингтон.

Украйна ще загуби тази война, ако САЩ не продължат да я подкрепят, пише в своя оценка Институтът за изследване на войната (ISW), цитиран от УНИАН. Украинците всъщност нямат това, от което се нуждаят, за да се защитават по-успешно. Киев в момента е изправен пред ужасна ситуация.

Военният анализатор Джордж Барос от ISW каза в интервю за Fox News, че Западът е предоставил оръжия на Украйна „да не претърпи катастрофална загуба“. В момента ситуацията е такава, че ако не получи „това критично снабдяване“, Украйна през 2024 година може да допусне пробив от руската армия.

Не само липсата на боеприпаси е забавила способността на Украйна да напредва по фронтовите линии или е попречила да постигне печалби. Противовъздушната отбрана на Украйна има проблеми.

Барос обясни, че руската армия редовно провежда изключително интензивни бомбардировки срещу украинска инфраструктура като язовири, електроцентрали и мостове, използвайки крилати ракети, хиперзвукови ракети и балистични ракети (част от които ирански). Руснаците демонстрираха през последните три месеца, че се адаптират, прилагат някои научени уроци, което подобрява ефективността и смъртоносността на руската армия.

Барос предупреди, че ако Русия успее да спечели неоспоримо превъзходство във въздуха, Москва може да започне да провежда килимни бомбардировки, както направи в Сирия.

 

Украйна до голяма степен успя да задържи позициите си на фронтовата линия в продължение на месеци, но военните експерти са съгласни, че няма да може да го направи дълго. „Украйна ще загуби тази война, ако Съединените щати не продължат да подкрепят Украйна“.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *