MI-6 предупреди Украйна: Русия готви четири нови ударни корпуса за пролетно настъпление

Свят

Британската разузнавателна служба MI-6 е предала важна информация в Офиса на президента на Украйна и Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Данните са, че руската армия подготвя четири нови ударни корпуса за пролетно настъпление в Източна Украйна, пише украинският Telegram канал „Резидент“, позовавайки се на свой източник в администрацията на държавния глава Володимир Зеленски.

Британското разузнаване смята, че Кремъл иска да срине част от фронта и да завземе нови територии, за да укрепи позициите си в очаквана продължителна война.

За какво сриване на фронта, обаче, може да говорим, когато руските войски си настъпват, подготвят си нови ударни корпуси за пролетно настъпление и нещата от гледна точка на Русия вървят по план. Тогава за какво сриване на фронта от страна на Русия можем да говорим?

Можем да говорим за сриване на фронта от страна на украинските войски, които имат много сериозни проблеми не само с въоръженията и боеприпасите, но и с хората, които трябва да попълват загубите на ВСУ. Така че ако фронтът се срива, то е заради настъплението на руските войски и вече откритото отстъпление на украинските части, които не могат да се задържан дори в отбрана.

Tagged

1 thought on “MI-6 предупреди Украйна: Русия готви четири нови ударни корпуса за пролетно настъпление

  1. Наближава 9-ти май, дано стане двоен празник и се приключи с безумието на наркомана и кликата му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *