„Ню Йорк таймс“ разкри ИСТИНАТА за ВЛАДИМИР ПУТИН! Вижте КАКВО направи изданието!

Свят

В Съединените щати изглежда доста хора се уплашиха от Владимир Путин. И има защо.

Две нападения на САЩ в Сирия, и двете провалени. Прословутите санкции само помогнаха на руския президент да развива с много по-бързи темпове икономиката. И да я направи независима от парите или ресурсите на Запада. И още по-лошото бе, че от санкционния „натиск“ пострадаха самите Щати и ЕС.

Аферата „Скрипал“ също се провали и показа на света каква неистова жажда за пари, власт и поробване на света се крие зад маските на усмихнатите „джентълмени“ с папионки. Показаха още, че по думите на великия Шекспир, „Истината на Запад е в служба на лъжата.“ Понеже въпреки настоятелните искания на Русия за консулска среща с руската гражданка Юлия Скрипал, и досега никой не е виждал нито нея, нито баща й.

Нещо повече. Щатите обградиха славянския Колос с кордон от военни бази и ядрени оръжия. И дотук. Защото за нещо повече те нямат нито възможности, нито желание. Обхваналият ги панически страх от непрекъснато развиващите се руски военни и ядрени възможности, парализира и волята, и действията на Западните рицари на плаща и кинжала. Понеже, ако става въпрос да се бомбардират отдалеч беззащитни и малки държавици, там западните „рицари“ са на първа линия. Но да влязат в пряка конфронтация с мощна ядрена Русия – не, това не е за тях. По простата причина, че те никога не са водили истински бой с истински противник.

САЩ се провалиха още и в Крим, в Донбас, в остатъчна Украйна, в Сирия. Навсякъде, където се сблъскаха с ненадминатия стратег и брилянтен тактик Владимир Путин, те търпят жестоки поражения.  И затова ненавиждат руския президент.

Но като потомци на владетели, които са побеждавали не толкова със сила, колкото с коварство, те винаги се придържат към поговорката „Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо“. И се стремят така да прегърнат Русия и нейния харизматичен президент, че да ги задушат в смъртоносна хватка.

Точно затова, те смятат за съвсем нормално хем да нанасят непрекъснати удари в гърба на Владимир Путин, хем да го ласкаят без никакъв свян и срам. Та дано някоя от тези техни „тактики“ сработи. И Русия да падне в ръцете им по един или друг начин.

Затова вестникът с най-голям тираж на Запад New York Times, изведнъж призна очевидното. Че не някой друг, а именно Владимир Путин е най-влиятелният политик и човек в света.

Изданието дори се захваща да коментира, цитирано от tsargrad.tv, в какво се крие тайната на това могъщество на руския лидер. По думите на журналистите от големия американски вестник, огромният авторитет и власт на Владимир Путин се създават на основата на културата и идеологията.

Ще поправим малко нашите американски колеги. И ще кажем, че не толкова идеологията създава ореолът на Путин, макар че тя е в основата на всяка политика. Защото идеологията сама по себе си, не е в състояние да направи нищо.

Ореолът на един политик се създава от превръщането на идеологията в конкретни действия. И то действия, насочени към благото и просперитета на хората, които са му гласували доверие, и на държавата, която ръководи.

В това отношение Владимир Путин е ненадминат. Защото именно той вдигна от руините руската икономика и създаде мощна, съвременна и социална Русия. Русия, в която заплатите и пенсиите се вдигнаха над 20 пъти от 2000 година насам. И не на последно място, Русия, която Владимир Путин, заедно с руския народ, превърна отново в най-могъщата световна сила.

И то сила на доброто. Защото руският лидер отхвърли либералния капиталистически модел, който създаваше само олигарси и натикваше обикновените хора все по-дълбоко в блатото на мизерията. Той отхвърли опитите на Запада да разбие традиционното руско семейство и да унищожи традиционните руски и общочовешки ценности. И още много други неща.

Така Руската федерация се превърна в блестяща алтернатива на унищожителния западен античовешки капитализъм. И естествено привлече на своя страна огромната част от руския народ и от човечеството.

Именно това не могат да простят западните апологети на Владимир Путин. Защото той показа на практика, че светът може да бъде по-добър за обикновените хора. Че развитието на хората и страната не зависи от пазара. Че държавата е тази, която трябва да движи и производството, и икономиката и всичко останало.

Затова Владимир Путин и Русия се превърнаха в преден фортпост на битката с мрака, в който Западът иска да потопи човечеството.

Автор Иво Македонски, istinata.net

loading...

Tagged

4 thoughts on “„Ню Йорк таймс“ разкри ИСТИНАТА за ВЛАДИМИР ПУТИН! Вижте КАКВО направи изданието!

  1. Отлично написано, адмирации Иво Македонски! Да си жив и здрав и все истината да пишеш!

  2. НАПЪЛНО ВЯРНО – СЛЕД АЛКОХОЛИКА ЕЛЦИН И МУХЛЬОТО ГОРБАЧОВ – ПУТИН ДОПАДНА НА РУСНАЦИТЕ С ТВЪРДАТА СИ ПОЛИТИКА . РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ ГОВОРЯТ НАЙ ДОБРИ ЗА ТОВА. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АВТОРА !

  3. Доста по-сложно е. Народна мъдрост казва „апетитът идва с яденето“. В това е проблемът, че когато се развие потребителският материализъм в хората, когато хората започнат да искат без да дават, когато изчезнат усмивките от лицата, когато започнат да мислят, че щастието е да ИМАШ повече и повече, настъпва ХАОСЪТ на Злото. Само ВЕЛИК вожд може да поддържа този баланс, да има обществена производителност над 1, и най-трудното: да оцелее всред враждебното външно и вътрешно обкръжение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *