US експерт РАЗКРИ кой е главният ПРОБЛЕМ на САЩ! Ето СТРАХОВИТАТА истина!

Свят

Съединените щати са държава, която през годините си спечели много врагове. Не за друго, а защото обяви целия свят, за сфера на своите национални интереси.

Това, обаче изобщо не се понрави на много страни и народи. Някои от тях –  по-силни, други – по-слаби.  И много то тях сега са врагове на САЩ. Но за това не е виновен никой друг, освен така нареченият „елит“ във Вашингтон.

В своя статия за американското издание National Interest, бившият полковник от въоръжените сили на САЩ и експерт по военно дело, Даниел Дейвис, обаче, заяви категорично: „Русия и Китай, изобщо не са главните врагове на Съединените щати. Главните врагове на САЩ трябва да бъдат търсени в съвсем друга посока“.

Според експерта, най-важният проблем на Съединените щати сега, е неправилното използване на собствената военна сила. Заради това, САЩ постоянно се подлагат на абсолютно ненужни рискове. И в същото време умишлено провокират Руската федерация, което изобщо не способства за подобряване отношенията между двете ядрени свръхсили.

В статията си, Даниел Дейвис отбелязва, че Съединените щати безусловно притежават съвременно и мощно въоръжение. Но въпреки това, за да се обезпечи безопасността на страната, трябва веднага да бъде проведена реформа във въоръжените сили. Това се налага, поради простата причина, че при цялата си мощ, Щатите имат своя ахилесова пета.

Бившият полковник веднага посочва тази ахилесова пета на съвременната американска военна доктрина. Както и на американската армия.

Нашата пробойна, твърди експертът, е прекалената ни зависимост от технологиите. Всичко при нас е компютъризирано, цифровизирано и роботизирано. А това е много опасно. И не само, заради наличието на хакери.

Нека си представим, разяснява Даниел Дейвис, цитиран от tvzvezda.ru, че някой от нашите потенциални противници, изведнъж реши да използва своите космически оръжия, за да унищожи навигационните и разузнавателни спътници на САЩ. Ако това бъде осъществено, военният потенциал на страната рязко ще се снижи. И ще се приближи почти до нулата.

Така че ние, заявява твърдо Дейвис, трябва да се готвим целенасочено и методично за сблъсък при полеви условия. Тогава, когато войник се изправя срещу войника, макар и при посредничеството на съвременните оръжия. Защото тогава доминиращ фактор за победата няма да бъдат толкова физическата сила и мощта на въоръженията. Най-важният фактор, който обуславя победата, ще бъде силата на ума.

А именно в това, ние сме прекалено слаби. Да не говорим, добавя експертът, че на нашата армия й липсва всякакъв дух, желание за победа и устойчивост по време на боя. А тези качества, според Дейвис, се възпитават в продължение на много години.

Даниел Дейвис отбелязва още, че страната трябва да пази своята военна мощ. В течение на дълги десетилетия, споделя Дейвис, ние разпилявахме и с лекота подлагахме на унищожение нашата военна сила.

За да поясним тези думи на Дейвис, ще кажем, че наистина, хиляди американски войници загинаха или бяха осакатени в джунглите на Виетнам, в пясъците на Близкия Изток и други части на света. Още повече от тях получиха различни посттравматични синдроми. Затова и досега хората в САЩ се питат, кому бе нужно това?

Изводът, според експертът, е един единствен, и твърде категоричен. Ако искаме, казва той, да имаме боеспособна армия, която надеждно да защитава тази страна, то върховното командване трябва да пази хората. И въоръжението.

Защото, в момента, нашата техника, която струва трилиони долари, е износена. И ще трябват още много трилиони, за да бъде приведена в готовност за съвременни бойни действия.

А за да постигнем това, завършва експертът, трябва незабавно да спрем всякакви непоследователни и ненужни операции.

Налага се отново да поясним думите на американския спец. „Непоследователни и ненужни“ операции са разширяването на САЩ и НАТО в Източна Европа, и около границите на Русия и Китай. Защото те носят огромен риск, както за живота на обикновените хора, така и за съществуването на самата Америка.

Мнозина военни специалисти в САЩ споделят мнението на Даниел Дейвис.

Но дали Конгресът, Сенатът и Белият дом ще ги чуят? Това не се знае. Но със сигурност са известни категоричните думи на Владимир Путин. Че този път, при евентуални бойни действия, ще бъде унищожен и „елитът“ на Щатите. Дори той да се изнесе чак в Космоса.

Автор Иво Македонски, istinata.net

loading...

Tagged

1 thought on “US експерт РАЗКРИ кой е главният ПРОБЛЕМ на САЩ! Ето СТРАХОВИТАТА истина!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *