Румен Петков разбиващо: След няколко години F-16 ще изглежда като ПРАДЯДОТО на НОЙ!!

България отблизо

„Изборът на самолетите F-16 е национално предателство, което буквално съсипва военновъздушните сили на България.“

Това заяви в своя позиция председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от news.bg.

По думите му от възможните три варианта за избор само F-16 е с един двигател.

„Няма пилот, който да предпочете един, вместо два двигателя зад гърба си“, разясни той.

Петков е категоричен, че отсега нататък, Красимир Каракачанов трябва да носи отговорността за всичко, включително и за инфраструктурата на нашите летища.

Той обясни, че за всяка резервна част ще се плаща мито и ще се чака разрешение за внос от щатската комисия.

Председателят на АБВ заяви, че слугинажът при управлението на държавата е лош етикет. Той обяви, че от АБВ настояват за решение, което да гарантира  сигурността на пилотите ни и перспективата пред военновъздушните сили.

Румен Петков подчерта, че ни принуждават да купуваме самолети, които са изучавани през 70-те години на миналия век във военните ни училища, тъй като по думите му „имаме безгръбначна власт“.

Уважаващите себе си държави си купуват самолети за 30-40 години напред, а не самолети на 40-50 годишна възраст“, изтъкна той.

От АБВ настояват още за позиция на президента и председателя на комисията по отбрана към Народното събрание Константин Попов.

„Самият начин, по-който се взема това решение за F-16, след появата на няколко американски чиновници от втора и трета ръка, в комбинация с телефонен разговор от Белия дом, е самоунизяващ за страната ни“, посочи Петков. Според него това решение е претупано по грозен начин.

Какво научаваме от думите на Румен Петков? Първо, че този тип самолети са бракми от отдавна отминало време. И те не отговарят на съвременните стандарти за водене на въздушен бой. Което пък, ще направи нашите пилоти, дръзнали да се качат на тези хвърчащи бурета, мишени за вражеските ескадрили. Да не говорим, че тези самолети са опасни, дори и без наличието на врагове.

Тоест, Борисов и Цветанов залагат сигурността и живота на нашите пилоти, само за да получат някоя похвала от своите Вашингтонски началници.

Второ, освен милиардите за купуване на самолетите, ще ни трябват още стотици милиони за преоборудване на нашите летища. Което, казано по друг начин, означава още заеми и унищожителна мизерия за българските граждани.

Трето, самолетите няма да ни бъдат доставени по-рано от 5 – 6 години, въпреки че ще ги платим сега. Защото те струват милиарди, но без оборудването. Значи нашите американски „приятели“ хем ни дават бракми, хем ни ги продават без никакво оборудване. Голи, голенички. Като новородени пилета. Това какво е, ако не позорно крадене на пари от прокъсаните джобове на бедните български граждани?!

Нещо повече. След тези 5 – 6 години всички околни държави ще са се снабдили с още по-нови версии самолети и американските F-16 вече ще изглеждат като прадядото на Ной.

И накрая, като за капак, Борисов и Цветанов още един път унижиха държавата и народа ни. Защото, без всякаква нужда, подариха милиарди на янките, само след като няколко треторазрядни чиновници им щракнаха с пръсти.

И след този смешен, безгръбначен слугинаж, Борисов и Цветанов все още имат нахалството да стоят начело на нашата древна държава. И да каканижат колко хубав бил животът в нея.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Румен Петков разбиващо: След няколко години F-16 ще изглежда като ПРАДЯДОТО на НОЙ!!

  1. Какво значи:“…Красимир Каракачанов трябва да носи отговорността….“ За последните 30 години има ли поне един политик или държавен чиновник, който да е понесъл някаква отговорност, т.е. да има възмездие за предателството, корупцията и производственият брак на законодателите?! Няма и няма да има, докато не бъдат „отрязани всички пипала на октопода“!

  2. Някъде четох, че завода за производството на тези самолети още не е построен. Тука пише ,че са на 40-50 години. Да не ги произвеждат на Луната..?

    1. Концепцията на F16 е от началото на 70-те години. Дори да са новопроизведени те са технологично и морално остарели и изоставащи от останалите. Не е построен завода в който да се произвежда новата версия F16V. Разликата между нея и старите версии е само донякъде в електрониката, нито в двигател, нито в аеродинамика нито във въоръжение тези самолети са се развивали по какъвто и да е начин от 70-те години насам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *