Румен Радев отива при Путин! Борисов бесен! Вижте подробностите!

България отблизо

Румен Радев ще лети за Москва по покана на Владимир Путин.

Това съобщи Канал 3, позовавайки се на отлично информирани източници.

Руският президент пък идва в България през есента, но датата не е уточнена. Със сигурност обаче е уточнено, че такава визита ще има.

На „Дондуков“ 2 вече  се подготвят за посещенията на Румен Радев в Москва и на Владимир Путин в София. Българският президент е потвърдил отиването си в Руската столица. То ще се състои малко преди 24 май и ще е по официален повод – празнуването на Дните на българската култура в Москва и вече е  било потвърдено от  президентската администрация вчера.

Двамата президенти ще направят първата си  среща  в Кремъл.

Засега не е обявено по какви теми ще разговарят двамата първи, но от щаба на Бойко Борисов вече започнаха с атаката по президентската институция.

Румен Радев покани Путин за 3 март, но тогава руският президент беше възпрепятстван заради изборите на 18 март. И изпрати патриарх Кирил. Което пък разпали политически скандали и  у нас, и в Русия, породени от родните медии и управляващи.

Говори се, че Борисов бил бесен защо Радев е поканен в Москва, а самият той е пренебрегнат. Премиерът отдавна се хвали с топлите си отношения с Русия и Путин и се надяваше двамата да проведат среща.

Само че руският президент избра  Радев не само заради протокола, но и заради вихрещата  се у нас антируска пропаганда, в която активно участват  родни министри и техните подгласници. Нагласата на хората на Борисов е срещу Русия, а наскоро военният министър Каракачанов обяви, че няма да позволи на руски самолети да минат през въздушното ни пространство и да отидат в Сърбия и с всички сили ще ги спрем. Дори отказът да гоним посланици не помогна на премиера да променят мнението си за него в Русия.

Единствен Радев води по-балансирана политика и вече е удостоен с честта да влезе в Кремъл.

Той пък лаконично отговори, че в Москва ще си говорят с Путин предимно за култура и славянски ценности.

Дали е така, никой не знае.

Но воят по медиите вече започна. Защо Радев и защо в Русия?

За месец ще станем свидетели на какви ли не компромати, смятат политолози. И те ще идват от централата на ГЕРБ или направо спуснати от Брюксел.

Срещана обаче няма да бъде отменена.

 

 

Tagged

6 thoughts on “Румен Радев отива при Путин! Борисов бесен! Вижте подробностите!

  1. Браво! Нека отиде и Борисов ако го покани Медведев, така е по протокол, и най-после преглътнем горчивия хап, който разваля отношенията между двата братски народа! Говорим един език, пишем на една азбука, имаме една религия, култура, традиции и обичаи, няма друг народ на света с когото генитично да сме свързани така силно като с руския! Чакаме те миротворецо! Пътят на България не минава през Босфора, а през Мжсква! България и Русия неразделни братски народа, Бог да закриля народите ни!

    1. Ние, Българите, изгонени в чужбина от постиженията на герб. каза:

      Чудесно казано! Браво Лили.

  2. БРАВО!!! ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ, желаеме ВИ ПОЛЗОТВОРНО посещение в Братска РУСИЯ при срещата ВИ с ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН- УСПЕХ !!!!!!!!!!!!!!

  3. И президента Радев и премиера Борисов ,трябва да се срещнат с г-н Путин,но аз бих искал тези срещи да са персонални, единия после другия!?!

  4. Колкото лаконично, толкова и вярно-предимно за култура и славянски ценности…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *