САЩ катеогрично са против „Северен поток-2“ и втората тръба на „Турски поток“

Свят

САЩ продължават силно да се противопоставят на „Северен поток – 2“ и на втората тръба на „Турски поток“., заяви представител на Държавния департамент по искане за коментар по споразумението, постигнато в Европейския съюз относно измененията на газовата директива на ЕС и изпълнението на проекта „Северен поток – 2“.

„Съединените щати продължават категорично да се противопоставят на“ Северен поток 2 „и на втората тръба на „Турски поток“. Тези проекти представляват геостратегическа заплаха за енергийния сектор на Европа и нейната сигурност и могат да навредят на икономическата и стратегическата сигурност на Украйна,“ заявяват от Държавния департамент на САЩ, цитирани от Фокус. По-рано стана известно, че Германия и Франция са уредили спора за „Северен поток 2“ и са постигнали компромис относно измененията на Газовата директива на ЕС, предлагайки нова версия, която не блокира руския проект.

Същността на предложението е страната, на чиято територия се намира точката на приемане на газ от морски газопровод, да получи правото да избере формулата за прилагане на правилата на ЕС за газовата директива към този проект и възможните изключения от нея. В случая със „Северен поток-2“ такава страна е Германия.

loading...

Tagged

1 thought on “САЩ катеогрично са против „Северен поток-2“ и втората тръба на „Турски поток“

  1. Грубо вмешателство в работата на суверенни държави и организации! Да решават вътрешните си проблеми с производителността на труда при непрекъснатото печатане на $ без покритие, да решат проблема с легитимността на президента, да направят 5 плаващи хотела от самолетоносачите-ще приемат половин милион бежанци….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *