Слави Трифонов разкри тайната на ГЕРБ! Ето какво каза Дългия!

България отблизо

ГЕРБ крият тайна, затова се опитаха несполучливо, да мотивират някак си, своето решение за отмяна на машинното гласуване. И не с друго, а с доклад и анализ на ЦИК, който бил изключително тревожен по отношение на машинното гласуване.

Машинното гласуване е скъпо, несигурно и може да провали местните избори – накратко това казва на обществото Централната избирателна комисия.

Разбира се, има си обяснение защо е скъпо.

Скъпо е, защото ЦИК предпочита да взима машините под наем, вместо да ги купи веднъж завинаги. ЦИК наема машините за трети път. И всеки път плаща все повече пари за наем на една машина. За евровота бяха дадени цели 9 млн.лв. за наем на 3000 машини.

Еми, скъпо е, нали?! За какво са ви, бе уважаеми гласоподаватели? Колко си е сигурно с хартиената бюлетина – там няма грешка! И е евтино.

А защо ЦИК трябва да купи машините веднъж завинаги? Защото, според Изборния кодекс от, забележете – 2014 г., по закон, машинно гласуване трябваше да има във всички секции на парламентарните избори през 2017 г. Имаше ли машини във всички секции през 2017? Не. Нарушен ли беше законът? Да.

Освен това, само преди няколко месеца, същите тия депутати, които сега искат да отменят машинното гласуване, приеха машините, които бяха 3000 на евровота, да станат 6000 на местните избори. Ще има ли 6000 машини наесен? Не. Ще бъде ли нарушен прясно приетият сегашен закон? Да.

Днес ни убеждават, че машинното гласуване е несигурно, че с повсеместното му въвеждане ще настане „катастрофа“. За кого е несигурно, за кого е катастрофа? Вездесъщият професор Михаил Константинов упорито твърди, че машинният вот се хаква лесно с помощта на някакви „щракалки“. Аз пък упорито смятам, че „щракалките“ са в СИК, РИК, ЦИК и „Информационно обслужване“. И щракат така, че „нещо да не се обърка“. Щракаха и в правилната посока на последните евроизбори. Щракаха така, че машинното гласуване да бъде саботирано.

Обществената поръчка за машините беше обявена в последния възможен момент, машините бяха доставени в секциите часове преди вота, а нивото на подготовка на секционните избирателни комисии за работа с машините беше изключително ниско. На всичкото отгоре – волно или неволно – случайните хора, които правят изборите в България, саботираха машинното гласуване на евровота, като загубиха близо 40% от преференциите, подадени чрез машинното гласуване. Нещо, което трябва да е ужасен скандал във всяка нормална страна.

Съвсем на заден план остана фактът, че ЦИК не осъществи адекватна информационна кампания за машинното гласуване.

Сега. А помните ли кога трябваше да гласуваме електронно за първи път? По закон, а и според волята на близо 2 милиона души, изразена на референдум през 2015 г., това трябваше да се случи на евроизборите тази година. Гласувахме ли електронно през май? Не. Нарушен ли беше законът? Да. Отлагането на електронното гласуване от депутатите пак се случи с помощта на ЦИК – пак с доклади и анализи, пак със саботиране.

Слави Трифонов, фейсбук

При това положение, едно е напълно ясно: Партиите от управляващата коалиция не искат честни избори, не искат нещо, което е извън контрола им. Затова и никой в България не вярва на изборите, организирани от ГЕРБ.

А тайната на ГЕРБ стана явна. Те правят законите, не за да ги изпълняват, а за да ги нарушават. Безмилостно. Всеки ден. В свой интерес. Под одобрителния поглед на Борисов.

Законите трябва да се изпълняват само от нас, обикновените хора. Под страх от драконовски наказания. Със заплахата всеки момент да те подгонят като хрътки частните съдебни изпълнители. Особено при положение, че ЧСИ-тата са узаконена форма на съдиране кожата на народа. Това е тайната на ГЕРБ. Всевластие и беззаконие. И така ще бъде, докато не ги изринем.

istinata.net

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *