Цветанов заръфа като питбул Румен Радев! ГЕРБ с нова стратегия как да се отърве от президента

България отблизо

Най-хубаво в България е да си президент!  Нищо не зависи от теб, само се изказваш тук там и критикуваш. 

Това беше коментарът на Цветан Цветанов по повод речта на президента в УНСС.

Цветанов, съвсем по герберски  захапа Румен Радев с въпроса: Като президентът  е посещавал различни общини в България и е ходил къде ли не в страната, кои и колко проблема им е решил? Санирал ли е нещо, ремонтирал ли е някой тротоар, иновирал ли е някоя детска градина, или просто така си приказва, без нищо да върши?

О, свещена простота! Досега мислехме, че управляващите поне разбират разделението на властите и отговорностите, но се оказа, че са боси по асфалта. Оня асфалт, който сипят с камиони по магистралите, а след това дупките зейват след първия дъжд.

Дали Цветанов би могъл да отговори техният президент Плевнелиев колко дръвчета посади, на колко общини реши проблемите и колко дупки запълни? И как да ги запълни, като самият той беше и си остана пълна дупка в политиката, но поне знаеше какви права има и какви задължения. А задълженията президентски са националната сигурност, решаването на глобални проблеми, диалог с останалите държава, укрепване на отношенията, но не и кърпене на дупките по пътищата и бюджета на общините.

Цветанов или живее и работи в пълно затъмнение и политическо невежество, или нас ни взема за канарчета, не е ясно.

Важното е сега да се плюе срещу Радев, яко, злобно, методично, пък който се хване.

Уважавам президентската институция, обаче  за мое съжаление Румен Радев, заедно с менторите му от БСП, имат антиевропейско поведение“, допълни ни в клин, ни в ръкав  Цветанов.

Всъщност коментарът му беше не беше по причина на европейското поведение на президента, а за тежките думи, които той изрече срещу управляващите по време на лекцията си.

В момента България прилича на строителна площадка. Едни  хора носят материали, други ги крадат, понеже  е тъмно. Едни хора с устрем строят магистрали, а след пътят е дупка до дупка, пак  защото е тъмно. Вече е крайно време е да включим светлината и да видим какво наистина се случва в България, призова Радев. Да разберем коя чия собственост е и чия отговорност. Да осветлим и процесите в България, да има прозрачност на собствеността, защото сега е размита, на управленски решения, които са в полза на определена група хора за сметка на други.

Прокуратурата и съдът трябва си да върнат доверието, като погнат без компромис крадците, корумпираните служители и бизнесмени, нарушилите  закона и да действат с една и съща строгост към всички, без значение дали са от управляващите, от опозицията или от собствените им магистратски редици, каза президентът.

В България едни и същи фирми печелят обществени поръчки.  Фирми с неясна собственост и съмнителни  капитали изкупуват енергопреносната мрежа и никой не реагира. Това показва, че държавата не може, или не иска  да защити обществения интерес.

Икономика у нас е  пряко свързана с политиката. И с удобството на политиците, а не с  ползите за обществото. България е най-бедната и корумпирана държава в ЕС, това го има във всеки отчет на Евростат. Българските пенсионери мизерстват, болните също, добави Радев. И обяви, че би подкрепил всяко едно правителство, което издигне като приоритет  образованието, икономиката, просперитета на страната, увеличаването на доходите на хората  и ги превърне в действие.

С две думи за пръв президентът открито заяви, че не подкрепя правителството на ГЕРБ и е против антинародната му политика и кражбите, които вече са ежедневие и начин на работа за сметка на обикновените българи. И би подкрепил всяко друго правителство!

Е как да не подскочи Цветанов два метра и да не вие срещу президента?

Как да не се опита да го навре в миша дупка?

Радев говори малко, но на място.

И заяви, че ГЕРБ са лъжци и водят България към пропаст.

И би подкрепил друго правителство!

Е, Цецко не издържа да чуе истината.

Интересно каква ще е реакцията на Борисов…

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Цветанов заръфа като питбул Румен Радев! ГЕРБ с нова стратегия как да се отърве от президента

  1. БОРИСОВ и ЦВЕТАНОВ колкото повече остаряват, толкова повече ИЗТЪПЯВАТ и се ОПРОСТАЧВАТ.
    ББ много хубаво се целува,чак и на мен ми се прииска като ЕКСТРА НИНА.

  2. Подкрепям ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!!!!!!!! ОМРЪЗНА ми отПРОДАЖНИТЕ Управници на БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!Цв. Цв…..НЕМОЖЕ да се хване на МАЛКИЯТ пръкомпетентност- ЧЕСТНОСТст на ДЪРЖАВНИЯТ НИ ГЛАВА по знания, умения-ЧЕСТНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. БРАВО, БРАВО Г-Н РАДЕВ ! Вие сте моята гордост! Точен, обективен, решителен, настъпателен и т.н. От кога ви чакаме, от кога се надяваме на президент като вас! Горда съм, че ви имаме!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *