Елена Йончева КАТЕГОРИЧНО: Алчността на ГЕРБ убива България!

България отблизо

Зелените в ЕП казват, че у нас корупцията е  11 милиарда евро на година. С тях можем да имаме реална икономика. А ние имаме прираст от 3,6%, който ни обрича на бедност. Така е, понеже в България има пладнешки грабеж.

Това каза депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева в ефира на btv.

Икономическият растеж в България е 3,6% и то в най-добрите години. Този “растеж“ гарантира бедност не само на това поколение, но и на следващото. В Румъния растежът е 4,7 процента. А ние сме на дъното на всички показатели. Заради проваленото управление на Борисов и ГЕРБ.

Искам да кажа, че тази битка с ГЕРБ не е политическа. Борим се за оцеляването на България. И въпреки това, всички законопроекти на БСП биват отхвърлени. А ГЕРБ внасят само лобистки закони.

В тази ситуация да си журналист, е полезно. Безобразията, които показвам, са в резултат на разследвания. Обвинена съм в пране на пари на основата на сигнал от трима души – Антон Тодоров, Тома Биков и Делян Добрев от „Кумгейт“.

Проблемът  е, че  братовчедка и зет на Делян Добрев са на ключови позиции в община Хасково  и през тях минават обществени пръчки за десетки милиони лева. Внесохме сигнал в прокуратурата, но нищо не се промени. Цялата схема се знае от повечето хора в Хасково. Тя може да се вземе от търговския регистър. Но хората се страхуват да говорят за всичко това.

Делян Добрев подаде оставка, вероятно по съвет на Борисов, но тя не бе приета. Такъв е моделът. Подават оставки наужким. Като Борисов през 2013 г. А върхът на наглостта е, че Добрев ме съди, защото бил претърпял здравословни проблеми. Описани са на две страници. Затова винаги съм казвала, че Борисов направи от съдебната система наказателна команда.

Никой не е оспорил тази шуробаджанашка схема на Делян Добрев. Резултат, обаче, няма никакъв. Той си върна, тъй наречената оставка. Това не е лошо, че е в парламента. Защото е лице на корумпираното управление на ГЕРБ. И не е единствен. Цвета Караянчева каза: „Ние Делян няма да си го дадем, защото какво ще стане с всички нас?“.

Казах, че от санирането се краде. И че оградата в Хасковски регион не е построена както трябва и лесно се прескача от всеки. Защото става дума за корупционна схема. За една ограда, която струва 500 евро на линеен метър. В Гърция три пъти по-добра ограда, струва два пъти по-евтино. Тя е несравнима с българската. Събрах документи и ги занесох в ДАНС и прокуратурата.

Още се разследва. Ако Турция пусне потока, това преградно съоръжение няма да спре никого, защото голяма част от оградата, камерите и сензорите не са работили в продължение на 4 години. Понеже договорът за поддръжка е изтекъл. Когато разкрия далавера, срещу мен започват атаки. Валери Симеонов внесе сигнал в прокуратурата срещу мен за издаване на държавна тайна. Показваме схемата в Хасково. И Делян Добрев завежда дело. Искаме проверка на пътищата. Прокуратурата ме обвинява за пране на пари. Искам колкото се може по-бързо това обвинение да влезе в съда, за да се види колко е измислено.

Всички инженери и професори ми обясниха схемата. В износващия слой на асфалта, вместо твърди частици се слага мек варовик. Износващият слой трябва да е 4 см. Масово се прави 3,5 см. За да намалеят разходите, част от твърдите частици се заменят с мек варовик. Така е по-евтино. Но…така пътят става много по-хлъзгав.  И хората загиват в катастрофи. А 40% от тези кървави пари се връща към властта.

Изследване на пътя между  Стара и Нова Загора на ЛОТ 2. показа, че там, където трябва да е насипът на магистралата, вместо да се сложат инертни материали, слагат пепел. Тя, обаче, има качеството да се свива и разширява в зависимост от метеорологичната обстановка. И когато основата е от пепел, целият път се нагъва.

Ние имаме добри строители.  Но като трябва да върнат 40 на сто от парите на властта, те са принудени да компенсират.  Затова поискахме проверка на пътищата в европейска лицензирана лаборатория. И тогава изведнъж, 10 строителни фирми извадиха на пътя 1000 машини. Защото такава проверка била обидна за тях.

Една машина е средно 600 лв.  Значи 600 000 лева са дали тези фирми, за да протестират срещу опозицията. Ние искаме от АПИ да ни разреши да вземем вертикална проба, за да се види качеството и състава на асфалта. АПИ нямат право да ни откажат, въпреки, че се опитват да го направят.  Искаме да се проверят 4-те магистрали и околовръстния път. Но засега си оставаме само с искането.

Затова много инженери и учени от големите европейски държави казват, че корупцията по високите етажи на властта у нас, е свързана с големите инфраструктурни проекти. Такива като магистралите и санирането. И ни окуражават да продължаваме да се борим.

Но за да има нашата битка успех, трябва да се включат колкото може повече хора. Понеже една Елена Йончева могат да игнорират. Но няма как да го направят с хиляди хора.

Редактор Виктор Самуилов, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Елена Йончева КАТЕГОРИЧНО: Алчността на ГЕРБ убива България!

  1. БОРБА ПРОТИВ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ Е МОТОТО НА ГЕРБ,дали това на Елена Йончева са фалшиви информации превърнати в новини мисля че е небходима намесата на съда !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *