Заради зверската катастрофа на АМ „Тракия“ ЕК каза нещо ужасно за България, Борисов и магистралите МУ

България отблизо

Поредната кошмарна катастрофа, която стана на АМ „Тракия“ и отне живота на шест души, а 22 са в болница стресна цяла България.

Кошмарната случка стана с автобус на фирмата „Юнион Ивкони“, който беше засечен от лека кола по маршрута Бургас – София, малко преди столицата. Гледката е била ужасяваща, твърдят очевидци. Трупове по магистралата, хора в безпомощно състояние, наслагани на асфалта в очакване на линейките, плач, писъци и шокирани оцелели.

И докато в МВР нищят поредната трагедия по пътищата ни и търсят виновници, съвсем случайно у нас беше  говорителят на Европейската комисия Енрико Бривио, който по БНР изнасяше данни за състоянието на пътищата и катастрофите.

Старите коли, неразвитата пътна мрежа  и инфраструктура и културата на шофиране са едни от основни причини за високата смъртност по  българските пътища, каза Бривио, без да знае още за автобуса-ковчег.

Според данни на ЕК, които бяха огласени тази седмица,  страната ни е сред първите в Европейския съюз по смъртност на пътя. Никъде в ЕС няма такава висока цифра на пътно-транспортни произшествия с фатален изход.

„Може би една от причините е наличието на изключително старите коли, които българите карат, както и фактът, че пътната ви мрежа не е достатъчно добра.  Известно ни е, че с наша помощ  бяха изградени нови магистрали Те може би са направили положението с движението по-добро. Няма обаче необходимата култура на шофьорите по време на движение. На всичко това се дължи необичайно високата цифра от фатални инциденти“, каза Бривио.

Ако господинът си беше направил труда да види съответните магистрали, построени с европейски пари, половината от които откраднати, ако беше се разходил малко по второкласните и третокласните пътища, може би думите му щяха да са съвсем други.

Но и така той без да иска нанесе удар на Борисов право в сърцето. Удари го по най-милото му – магистралите. По огромната му гордост и километрите отрязани лентички  върху некачествен асфалт и свършена как да е работа. Само и само да се отчете дейност.

Новопостроените пътни артерии веднага излизат в ремонт, в момента пак са дупка до дупка и остава само тупането в гърдите.

И труповете по пътя…

А Бириво го каза само с две изречения.

Имате най-лошите пътища и карата най-старите коли в ЕС.

Пък кой е виновен, че се краде от асфалт и караме бричките от автоморгите на цяла Европа, евродепутатът не посочи.

Но ние сами си знаем.

Щом сме най-бедната страна в ЕС, щом получаваме най-малко пари, как да караме нови коли?

Евробоклуци върху пътища, като лунен пейзаж са равни на първо място по трупове на пътя.

Засега Борисов не е казал тежката си дума и най-вероятно ще обвини шофьорите.

Себе си – никога!

 

Tagged

3 thoughts on “Заради зверската катастрофа на АМ „Тракия“ ЕК каза нещо ужасно за България, Борисов и магистралите МУ

  1. Чакаме президента Путин! Всички продажници и предатели да мълчат, българите го чакаме като манна небесна!

  2. Не, просто ще вдигнат застраховките, от които получават комисионни, ще вдигнат данъците за возилата, ще държат високи цени на горивата и общественият транспорт…..“ …робите нямат право да са свободни, да се движат, да дишат…., трябва само да дават“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *