Каролев разкри: Ако приемем еврото ще трябва или да намалим заплати и пенсии, или да обезценим лева!

България отблизо

„Ще седим минимум 5 години, че и повече в чакалнята на еврото. Тогава не се знае кой ще е премиер. Той ще има два избора: Обезценяване на лева или намаляване на заплатите и пенсиите. Иска ми се да не бяхме влизали в чакалнята, ако изобщо има риск.

С тези думи започна участието си в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 Владимир Каролев, икономист.

„Няма опасност, ако това, което казва Борисов за валутния борд е законно. Хората са притеснени, дано не стане паника, ще бъде глупаво, защото има покритие“.

Не знаем след пет години кои ще са в еврозоната, може да излязат богатите държави от ЕС, Словения например. Неслучайно не бързат да влизат в чакалнята“, добави той.

„Ако въведем еврото, ще спечелим, че няма да има валутен риск. Но остава рискът да ни натиснат да ликвидираме валутния борд. Ако има криза в банковата ни система, ще има помощ от евромеханизмите. Банките ще бъдат под надзора на ЕЦБ“, заяви Владимир Каролев.

Цялата работа е, че никой в България няма да може да издържи ликвидирането на лева, освен олигарсите. Понеже ликвидирането на лева ще стопи спестяванията, ще намали наполовина заплати и пенсии и ще увеличи цените на стоките. Кой може да издържи на такива шокове?!

Да не говорим, че ако сега сме само политически зависими от Запада, тогава вече ще сме и икономически роби. Защото страната ни ще се управлява не от политиците, а от Европейската централна банка.

И това ще е краят на България. Окончателно и завинаги.

Tagged

1 thought on “Каролев разкри: Ако приемем еврото ще трябва или да намалим заплати и пенсии, или да обезценим лева!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *