Депутат разкри кой тайно крепи управлението на Борисов и ГЕРБ! Ще се смаете!

България отблизо

Водната криза в Перник е дълго потискана. Властта се надяваше на природата – да завали сняг или дъжд. Е, това не се случи. Водната криза в Перник има и икономически последици.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от БСП Явор Божанков.

„Трябва да видим кой крепи това управление. ГЕРБ математически нямат мнозинство. Колегите от „Воля“ и „Атака“ са в деликатно положение, но видяхме какво решение взеха те.

Мотивите за вота на недоверие бяха ужасни. Не са само заради кризата в Перник, за въздуха, за боклука, а и за предстоящите водни кризи. В Шумен виждаме множество аварии по мрежата. Видяхме и десетки тонове незаконни отпадъци.

И цялата тази апокалиптична картина в страната е вследствие на системно бездействие. Нужно е незабавно и решително развитие на българската икономика. ГЕРБ реагират с популистки мерки в кризисни ситуации“, каза още той по повод вота на недоверие и протестите.  „Нашите вотове не успяват, но живота показва по-късно, че е било смислено да ги искаме“, допълни Божанков.

Проблемът не са отпадъците от вторични суровини, а неописаният боклук, който влиза в България. Проблемът е в контрола на отпадъка. Въпрос на политика и управление“.

„Екологията няма цвят, околната среда е наследството на децата ни“, обобщи Явор Божанков, цитиран от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *