Политолог неочаквано заяви: Действията на президента Радев са негативни!

България отблизо

Президентът е опозицията. Това оказва негативен ефект върху действителната парламентарна и извън парламентарна опозиция.

Това коментира пред Нова телевизия политическият психолог Антоанета Христова.

Според нея, Румен Радев иска политическа кариера или дава заявка за втори мандат. Тя очаква още по-ожесточени битки между институциите.

Христова допълни, че ГЕРБ минават през една много сложна ситуация, която може да се нарече ситуация на очистване.

Лидерът успя да вземе на ръчна партията, това ръчно управление засега дава резултат, изтъкна тя.

Борисов няма конкурент в партията. БСП е в толкова вътрешни битки, че не може да бъде възприета като алтернатива, каза Христова, цитирана от news.bg.

Ако трябва и ние да коментираме ситуацията, ще кажем, че на някого много не му се иска президентът да говори истината за състоянието на нашата страна. Защото реално, президентът не е опозицията. Румен Радев е начело на народната опозиция. Президентът е начело на народа в битката му със самозабравилата се власт.

Ето това е, което Борисов и ГЕРБ не искат. Защото не могат да отстранят президента от лидерската му роля. И народът ще има своя водач, без ГЕРБ да могат да попречат по някакъв начин на това. Точно това вбесява премиера и неговите калинки. Затова те яростно се нахвърлят срещу президента в отчаян опит да го дискредитират по някакъв начин. Да го унижат и да го отстранят от неговата позиция на народен водач.

Но точно това не могат да направят. И колкото повече се мъчат да обвиняват президента във всички смъртни грехове, толкова повече расте народната обич към него. Защото народът отдавна чакаше някой, който да застане начело. И да говори ясно за истинското положение на нещата в родината ни.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *