След кучетата, пускат и децата! Борисов лично провери входа на столичен парк. Едва се сдържа да не резне и лентичката!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов се появи в Южния парк, за да види каква е организацията по тестовото отваряне на парковете. С него са столичната кметица Йорданка Фандъкова, ген. Венцислав Мутафчийски, Младен Маринов и Кирил Ананиев. 

Днес създадохме организация в 8 парка на София да допуснем в парковете в определени часове определени групи хора. Направили сме много ясни схеми на 8 големи паркове в столицата“, каза тя. По думите й има ясно обозначени маршрути.

Между 09:30 до 18:30 – в парковете да могат да ходят родители с малки деца (до 12 годишна възраст).  По думите й и бременни жени ще могат да посещават парковете в този диапазон.

Забранява се повече от двама възрастни да разхождат едно дете.

Забранява се използването на детските съоръжения и пейките. Тези правила са формулирани на база на всички правила в европейските градове.  Забранява се пиенето на алкохол в парковете.

Умолявам всички – покажете дисциплина. Парковете вече ще са достъпни за родители с деца във всички градове. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на тестовото ползване на Южния Парк в столицата.  Моля обществото за дисциплина и ред, за да не ги забраним отново. Ако мярката работи добре, ще подготвим подобна и за планините около града. Като имаме претенции, че сме гражданско общество, ето момент да го докажем“, каза той.

За кучета разходките бяха разрешени от началото на карантината.

Чак сега от щаба се сетиха, че в България има и деца, които стоят 45-ти ден затворени в апартаментите, а родителите им са на път да пият лексотан с шепи.

В момента се разрешава само двама души да разхождат едно дете, за да не хукне цялата рода.

Процесията ще марширува еднопосочно, без право да седне на пейка, без право хлапетата да играят в тревата, или да да ритат топка. Просто като на манифестация, но на почтено разстояние един от друг и без право да се събират приятелски семейства и да се движат заедно.

За възрастните още цари пълно мълчание. Няма паркове, няма пейки, единствено могат да отидат до магазина или аптеката.

Това става на фона на зловещите новини от щаба и още по-зловещите прогнози, с които ни заливат някои учени.

И на популисткото разнежване, което е обхванало Борисов.

Как не хвана ножицата да отреже лентата на отворената за малчуганите алея, не знаем.

И защо ни става тъжно, а не радостно от тази новина също не знаем.

Впрочем знаем.

Но мълчим!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *