Тома Биков в паника : Изпусна нещо, което разкри, че министър Боил Банов е ВИНОВЕН! Ето ФАКТИТЕ!

България отблизо

„Нашето политическо решение е да подкрепим Боил Банов и няма да се подведем. Изслушване в парламентарната Комисия по култура няма да има. Има си прокуратура, ето виждате колко бързо се самосезира, въпреки че БСП казват, че са поръчкови и не работят“.

Това заяви Тома Биков пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

ГЕРБ застана като един зад своя министър на културата Боил Банов, който вече е и член на партията. Причината съпартийците му да го подкрепят разясниха от името на групата депутатите Маноил Манев и Тома Биков в кулоарите на Народното събрание.

„Защото отказваме да вярваме на фалшивите новини на Елена Йончева“, обясни позицията на ГЕРБ Биков. Колегата му Манев направо я обяви за „пощенска кутия“.

БСП се превърна в сайт за фалшиви новини с главен редактор Йончева, заключиха от ГЕРБ, цитирани от Епицентър бг.

Тук обаче излиза прелюбопитният въпрос защо Парламентарната комисия отказва да се самосезира, а прокуратурата го направи едва ли не преди Йончева да е завършила изявлението си и докато изнасяше факти за злоупотреби и то направени от министър. И не какъв да е министър, а на ГЕРБ.

Много просто. Цацаров се самосезира, защото в прокуратурата всичко потъва и не е длъжен да дава на журналистите и обществеността никакви обяснения. Делото може да престои в папките с години.

При изслушване в Парламентарната комисия обаче нещата могат да лъснат веднага. Там има хора не само от управляващите, но и от опозицията.

А ГЕРБ в момента иска да покрие нещата поне до изборите и нищо да не се разчува за далаверата. А после тя да бъде изместена от някой изкуствен скандал.

В комисията се води и протокол на заседанието и изказванията. Много неудобно за ГЕРБ наистина. Дори да скрият протокола, все някой може да направи запис.

Затова Борисов трепери и е наредил на протежето си Биков да лае против Йончева и да покрива следите.

Елементарно и тъжно едновременно.

Какъв парламент е този, който отказва да разследва сигнал за корупция срещу министър? И невинен ли е министърът?

Да кажем ли, или ще си отговорите сами?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *